Έκθετος και ο Πιερρακάκης μετά τις αποκαλύψεις στην εξεταστική

«Με υπουργικό μπούσουλα (!) η ανάθεση στην Opinion Poll»

Εν μέσω έντασης και διαπληκτισμών, ακόμη και ανάμεσα στους «γαλάζιους» βουλευτές, συνεχίζει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, με τις μαρτυρικές καταθέσεις να ολοκληρώνονται ακόμη και σήμερα, εφόσον η Ν.Δ. επιμένει να μην καλεί πολιτικά πρόσωπα.

Η εξεταστική εστίασε χθες στις… πολύπαθες δημοσκοπήσεις και δη στην Opinion Poll. Η δημοσκοπική εταιρία ελέγχεται για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ που έλαβε ο ιδιοκτήτης της από το Δημόσιο για την εταιρία Reposition.

Καταθέτοντας στην εξεταστική, ο Στέφανος Κόλλιας, πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ, του φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προχώρησε στην απευθείας ανάθεση, ανέφερε πως το υπουργείο ήταν εκείνο που «είχε μαζέψει τρεις άτυπες προσφορές. Το υπουργείο μας έδωσε τον μπούσουλα».

Την ίδια ώρα «μοτίβο απευθείας αναθέσεων» από τον Γιώργο Πατούλη προς τη Reposition κατήγγειλε ο Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ). Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην εξεταστική σχολίασαν μάλιστα «είναι αυτονόητο ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρέπει να κληθεί στην εξεταστική για εξηγήσεις», προσθέτοντας πως από την κατάθεση του μάρτυρα «προέκυψε ξεκάθαρα ότι την επιλογή της Reposition την έκανε ο αρμόδιος υπουργός με εξωθεσμικό τρόπο». Ο ίδιος πάντως ο μάρτυρας, ερωτηθείς αν το υπουργείο επέβαλε στον φορέα του ποια εταιρία θα επιλέξει, σημείωσε: «Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, θα είχα παραιτηθεί αμέσως». Η εξέταση του μάρτυρα στάθηκε αφορμή για άγριο καβγά μεταξύ των βουλευτών, με εκείνους της κυβερνώσας παράταξης να ωρύονται επειδή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούσαν επί πολλή ώρα τον μάρτυρα, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ερωτήσεις. Ο δε Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Ν.Δ.) φώναξε στον πρόεδρο της εξεταστικής, επίσης «γαλάζιο» Γιάννη Κεφαλογιάννη, «σταματήστε να μας φιμώνετε επιτέλους»!

Στην εξεταστική κατέθεσε και ο Γιάννης Σκλιάς, πρόεδρος της ανενεργής πλέον Vox Pop, ο οποίος παραδέχτηκε πως είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφιος βουλευτής, καθώς και πως δέχθηκε ουκ ολίγες φορές τη συνδρομή του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, όπως είπε, η εταιρία του δεν είχε άλλον εργαζόμενο. «Η εταιρία δημοσκοπήσεων που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της λειτουργούσε ή όχι με τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ., ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «διασυρμό» της Ν.Δ., επικαλούμενοι έγγραφο του ΕΣΡ, που, όπως αναφέρουν, αποκαλύπτει ότι ουδέποτε έγινε έλεγχος στη Vox Pop.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα