Η Βούλτεψη «ακύρωσε» τον Μηταράκη για το Πακιστάν!

Δεν υπάρχει συμφωνία, υποστήριξε η υφυπουργός Μετανάστευσης

Άδικα πανηγύριζε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για τη δήθεν συμφέρουσα συμφωνία της χώρας μας με το Πακιστάν και τη νομιμοποίηση χιλιάδων υπηκόων του για να εργαστούν στην Ελλάδα, καθώς τελικά το συγκεκριμένο θέμα δεν προχωράει.

Το αποκάλυψε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV και στον Στέργιο Καλόγηρο, κάτι που συνεπάγεται μια μεγάλη ήττα για τον κ. Μηταράκη, ο οποίος υπερασπιζόταν με πάθος τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του.

«Συμφωνία με το Πακιστάν δεν υπήρξε και, κατά τη γνώμη μου, για να γίνει μια συμφωνία με το Πακιστάν θα πρέπει να περάσει πάρα πολύς χρόνος. Γιατί μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει επιστροφή των μη νόμιμων Πακιστανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία» τόνισε η κυρία Βούλτεψη, για να καταλήξει: «Υποτίθεται ότι είναι πρόθεση, αλλά σας λέω ότι δεν υπάρχει και δεν είναι εύκολο να γίνει», ενώ απέφυγε να απαντήσει στο εάν ήταν «άκυρη» η αποστολή Μηταράκη στην ασιατική χώρα.

Η εν λόγω τοποθέτηση έγινε λίγα 24ωρα μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του υπουργού να κάνει το «μαύρο άσπρο» και να πείσει ότι θα μας είναι ωφέλιμοι οι Πακιστανοί που θα έρθουν στην Ελλάδα, χωρίς να διασφαλίζει την αποχώρησή τους από τη χώρα μας. Θέμα που ανέδειξε κατ’ επανάληψη η «δημοκρατία», η οποία για μία ακόμη φορά δικαιώνεται για τη στάση της.

Στο μεταξύ, συλλαλητήρια ενάντια στη δημιουργία νέων δομών στα νησιά του Αιγαίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Λέσβο και Χίο. Οι κάτοικοι των δύο νησιών είναι στα… κάγκελα με τη διαιώνιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος δίπλα στα σπίτια τους, χωρίς να γίνεται κάποια προσπάθεια οριστικής επίλυσής του.

Την ίδια ώρα, πάντως, με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κάνουν γνωστή την απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, και εξαπολύουν πυρά κατά των διοργανωτών χαρακτηρίζοντας τους «δήθεν σωτήρες, που προσπαθούν να διχάσουν και να ξεσηκώσουν τους κατοίκους των νησιών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα