Ο Μητσοτάκης μας δουλεύει: «Μειώθηκαν τα εγκλήματα»!

Ο πρωθυπουργός ψάχνει σωσίβιο στα δεξιά του δημιουργώντας εικονική πραγματικότητα

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός χθες μας είπε ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει πλέον να αισθάνονται ασφαλείς όχι μόνο γιατί η Αστυνομία επαγρυπνεί, αλλά και γιατί λόγω της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη η εγκληματικότητα έχει μειωθεί δραστικά, όλες οι ανεξιχνίαστες μεγάλες υποθέσεις θα εξιχνιαστούν σύντομα και γενικώς ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, όλα βαίνουν καλώς!

Παράλληλα, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του προστάτη της Αστυνομίας (Αγιος Αρτέμιος), επένδυσε ξανά στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια», αναζητώντας σωσίβιο στο προς τα δεξιά του ακροατήριο και συνεχάρη τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμβολή τους στην ασφάλεια των πολιτών. «Ας είμαστε όλοι φειδωλοί στην κριτική. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα ασφαλής. Μας το θυμίζουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών της και οι ξένοι επενδυτές. Η Αστυνομία είναι θεσμός που υπηρετεί τη δημοκρατία. Η δράση της δεν προσφέρεται για μικρόψυχη μικροκομματική εργαλειοποίηση» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον καταγγελλόμενο βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας, τον οποίο, όμως, ονόμασε «κατάχρηση εξουσίας»! «Δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης σε βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται με κάθε εξάντληση αυστηρότητας και στην καθημερινή αστυνόμευση και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αναφέρομαι στο περιστατικό στην Ομόνοια, του οποίου η δικαστική διερεύνηση προχωρά με ταχύτητα» είπε και τόνισε: «Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το καλό όνομα και τον επαγγελματισμό χιλιάδων αστυνομικών. Αρκεί ένα μόνο λάθος για να επισκιάσει δεκάδες επιτυχίες αλλά και να τροφοδοτεί μία άδικη κριτική σε βάρος της Αστυνομίας».

Δήλωσε, επίσης, ότι με την προμήθεια σχεδόν 2.500 μικρών καμερών, που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους, θα εμπεδωθεί η λογοδοσία, ώστε να υπάρχουν ακλόνητα πειστήρια για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα έχουν μειωθεί. «Οι ελληνικές πόλεις δεν βρίσκονται στο έλεος σκληρών εγκληματιών ούτε αποτελούν νησίδες ανομίας. Αυτά τα ισχυρίζονται μόνο τα άκρα του πολιτικού συστήματος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μόνο που ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης είναι εκείνος που προ μηνών είχε πει στο ραδιόφωνο του Σκάι, ανοίγοντας την κόντρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο: «Μη μασάμε τα λόγια μας, η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε, κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. «κατάργησε τα άβατα» στα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια, και πλέον δεν κλείνει κάθε τόσο το κέντρο από μικρές διαδηλώσεις. Στάθηκε στη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη διαχείριση του Μεταναστευτικού και είπε πως η τρομοκρατική βία έχει ξεριζωθεί.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι εγκλήματα όπως η βία κατά των ανηλίκων, η σεξουαλική παρενόχληση, η κακοποίηση, οι γυναικοκτονίες είναι ενθαρρυντικό που προσλαμβάνουν τόσο μεγάλη δημοσιότητα, όμως, όπως τόνισε, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι στατιστικά είναι πολύ περισσότερα, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι τα θύματα μιλούν, έχουν το θάρρος να βγουν από το σκοτάδι και να καταγγείλουν πια τέτοιες συμπεριφορές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα