Ο Νίκος Μπίστης για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – Μαρινάκη!

Η σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Μαξίμου και Ομίλου Μαρινάκη -πρόσκαιρη ή μονιμότερη- φαίνεται πως προβληματίζει ήδη κάποιους στα ψηλά του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς πρέπει να κινηθεί στο εξής η Κουμουνδούρου;

Ο Νίκος Μπίστης επιχειρεί να οριοθετήσει κάπως τα πράγματα. Με σχόλιό του στη χθεσινή «Αυγή», ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τηρεί μια άκρως επιφυλακτική και επιτήδεια στάση, διερωτώμενος: «Φίλοι μας; Όχι. Χρήσιμοι; Θα δείξει»… Ως αριστεροί, σημειώνει, «οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί προς τους Δαναούς, ακόμα κι όταν είναι υποχρεωμένοι να μας φέρουν δώρα. Και προφανώς ο εχθρός του εχθρού μας δεν είναι οπωσδήποτε φίλος μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα δεν είναι».

Υπό το πρίσμα αυτό προτείνει να αξιοποιηθεί κεντρικά η συστημική κρίση στις σχέσεις Μητσοτάκη – Μαρινάκη, λέγοντας εμφανώς καιροσκοπικά «τι κάνουμε, λοιπόν; Αρνούμαστε να “καρφώσουμε”, παρότι ο χτεσινός -και πιθανότατα και αυριανός- αντίπαλός μας υψώνει να “καρφώσουμε’”; Οχι, βέβαια, καρφώνουμε χωρίς δισταγμό, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, χωρίς βέβαια να αναλαμβάνουμε οιανδήποτε υποχρέωση απέναντι σε αυτόν. Και όσο κρατήσει. Γιατί ακόμα κι αν κρατήσει ελάχιστα -όπερ και το πιθανότερο-, έχει ήδη κάνει τη δουλειά του. Οι μέχρι χθες συγκάτοικοι στην τρέλα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου αλληλοσκοτώνονται».

Εισαγωγικά παρατηρεί ότι η ανακοίνωση του εκπροσώπου του επιχειρηματία, που «μοιάζει σαν ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δεν οφείλεται στο «πέναλτι». Οι χαρακτηρισμοί περί παρακράτους, με δεσπόζον το όνομα του Γ. Δημητριάδη, σημαίνουν -όπως λέει- ότι «κάπου αλλού στράβωσε το πράγμα και θα μάθουμε στο μέλλον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα