Κάλπες πριν από το τέλος της 4ετίας

Η φράση του πρωθυπουργού «μυρίζει ήδη εκλογές» και οι περιοδείες του πυροδοτούν σενάρια πρόωρης προσφυγής

H φράση του πρωθυπουργού το Σάββατο, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Καλλιθέα, «μυρίζει ήδη εκλογές», αλλά και οι συχνές περιοδείες του πυροδοτούν εκλογικά σενάρια ότι θα γίνουν αρκετούς μήνες πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας -δημοσιεύματα αναφέρουν ακόμα και τον Φεβρουάριο-, ενώ οι υπουργοί, με φανερή δόση αμηχανίας, επιχειρούν μάταια να εξηγήσουν τις πρωθυπουργικές αναφορές και κινήσεις.

Όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που δήλωσε χθες, όταν ρωτήθηκε για τον πρωθυπουργικό γρίφο, πως «βρισκόμαστε περίπου έναν μήνα πριν από το 2023. Οπως με συνέπεια είχαμε πει, οι εκλογές θα γίνουν στο 2023, στο τέλος της 4ετίας, ένα χρονικό διάστημα στο οποίο και πλησιάζουμε». Όμως είναι φανερό πως έλειπε από τη δήλωσή του η κατηγορηματικότητα άλλων περιόδων για το τέλος της τετραετίας, στο οποίο δεν πλησιάζουμε, αφού απέχει ακόμα έξι μήνες, πολύς πολιτικός χρόνος ιδίως για μια κυβέρνηση που έχει ως αποστολή την ομαλή και δημιουργική διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι η αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στις εκλογές είναι από τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει.

Ωστόσο, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «άκρως ανησυχητικό ότι κάποιοι οικοδομούν γραμμή άμυνας για ενδεχόμενο ήττας και εντάσσουν στην επιχειρηματολογία τους τέτοια ανυπόστατα πράγματα (σ.σ.: περί νοθείας)» και πρόσθεσε πως «γνήσια θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η ψήφος του λαού». Ερωτηθείς για το αν θα ληφθεί υπόψη η απογραφή του 2021 στην κατανομή των εδρών, είπε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα στο τέλος του έτους και αναμένεται αλλαγή εδρών σε κάποιες περιφέρειες, αλλά να περιμένουμε».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι στις 31/12 θα έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα της απογραφής και η κυβέρνηση αποκτά τη δυνατότητα να εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα ανακατανομής των εκλογικών εδρών στην επικράτεια.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» είπε ακόμα πως από τον Μάρτιο και μετά υπάρχει η δυνατότητα οι εκλογές να γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή, ενώ ανέφερε πως, εάν γίνουν νωρίτερα, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν με την παλιά απογραφή. Ακόμα ανέφερε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και πως το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για εκλογές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα