Βελόπουλος: Περίεργη απουσία από τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου να απουσιάζει από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται και στη συνέχεια ψηφίζεται η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Οπως έγινε γνωστό, θα βρίσκεται σήμερα εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα θα μεταβεί στο Αγιον Ορος. Αραγε για ποιον λόγο επέλεξε να μη δώσει το «παρών» στη μάχη των πολιτικών αρχηγών σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την πολιτική ζωή του τόπου; Η απουσία του έχει σχολιαστεί εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια από χθες, με τους περισσοτέρους να μην μπορούν να την εξηγήσουν.

Σημειωτέον πως αυτή ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία των πολιτικών αρχηγών να αντιπαρατεθούν εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή, καθώς αναμένεται η προκήρυξη των εκλογών και συνεπακόλουθα η διάλυση της Βουλής. Είναι, λοιπόν, η σημερινή ημέρα μια πρώτης τάξεως και συνάμα ίσως και η έσχατη ευκαιρία για τους αρχηγούς να ξεδιπλώσουν την ατζέντα τους στον δρόμο προς τη διπλή κάλπη.

Θα βρίσκεται… εκτός

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποφάσισε, πάντως, να τοποθετηθεί χθες από το βήμα, εφόσον σήμερα θα είναι… εκτός, λέγοντας πως «δεν είμαστε κατά της κυβέρνησης μόνο για τις υποκλοπές αλλά συνολικά για την αντιλαϊκή της πολιτική», χαρακτηρίζοντας ωστόσο στρατηγικό λάθος την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, γιατί, όπως είπε, εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για την εικόνα Τρούμπας που -όπως είπε- παρουσιάζει από την Τετάρτη ο ναός της δημοκρατίας, μιλώντας για «τσίρκο, βόθρο και οχετό, με υπουργούς της κυβέρνησης να τραμπουκίζουν». Σε αυτό το φόντο κάλεσε τόσο τη συμπολίτευση όσο και την αντιπολίτευση να σταματήσουν εδώ και τώρα τους σκυλοκαβγάδες. «Υπουργός χαρακτήρισε σήμερα συνάδελφό του ως τον σκύλο τον Ρανταπλάν.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε συνάδελφό του ως λαδέμπορα! «Ντρέπομαι για όλους μας. Αφήστε να ντρέπονται κάποιοι για τα αίσχη που γίνονται εδώ μέσα. Βουλευτής του Κοινοβουλίου μας χαρακτήρισε πολιτικούς πιθήκους που ουρλιάζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι λογική αυτή; Ντροπή!» φώναξε από το βήμα, δείχνοντας μάλιστα ένα κόμικ του… Λούκυ Λουκ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα