Στη Βουλή (με μισόλογα) τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος

Στην κοινοβουλευτική διερεύνηση του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη προχωρά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, συμφωνεί τουλάχιστον στα αυτονόητα, δηλαδή στην αδήριτη ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα (κεντρική φωτό) στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δρομολογείται άμεσα η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Σημειωτέον πως αρχικώς είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα από το ΜέΡΑ25, ωστόσο κατά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής φάνηκε πως συναινούν όλα τα κόμματα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Κατά τη συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών αναμένεται να κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ήδη την κλήση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, των διευθυνόντων ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train και των τέως και νυν υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Γεραπετρίτη. Πάντως, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι ακριβώς θα κληθούν στη σχετική συνεδρίαση καθώς και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της, μια και το προεδρείο κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Εξάλλου, εκκρεμεί και το θέμα με την προκήρυξη των εκλογών και τη συνεπακόλουθη διάλυση της Βουλής, με πολλούς να ψιθυρίζουν στον διάδρομο πως μπορεί η σχετική συζήτηση να μην προλάβει να γίνει, λόγω προσφυγής στην κάλπη.

Οσον αφορά τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, πάντως, μέχρι στιγμής περιλαμβάνει ψήφιση νομοσχεδίων έως και τις 16 Μαρτίου, την ερχόμενη εβδομάδα δηλαδή. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο προγραμματισμός δεν θα επεκταθεί, αναλόγως με το σήμα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ολα εξαρτώνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αποφάσεις που θα λάβει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα