Νέα επίθεση Μαξίμου (μέσω Αδωνη) σε Δένδια

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάνοντας ακόμα μία κωλοτούμπα, αυτή τη φορά για το φιάσκο του «Turkaegean», ρίχνει τις ευθύνες στο υπ. Εξωτερικών

Για τα καλά τα γύρισε ο πάντα πρόθυμος Αδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά το φιάσκο του «Turkaegean». Ο υπουργός Ανάπτυξης, βλέποντας να έχει χάσει την μπάλα, έκανε ακόμα μία κωλοτούμπα, αποποιούμενος τις ευθύνες του και βάζοντας στο στόχαστρο τον Νίκο Δένδια. Μία ημέρα μετά την πληρωμένη ολοσέλιδη διαφήμιση των Τούρκων στους «New York Times» για το… «Τουρκικό Αιγαίο», ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον Αλέξη Χαρίτση ρίχνοντας ευθύνες στον Νίκο Δένδια, ενώ στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδειξε και εκείνος τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών ως υπεύθυνο!

«Επειδή, αν και δεν όφειλα, έχω αναλάβει αυτό το θέμα, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πού βρισκόμαστε και ποια βήματα έπονται» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αδωνις και συνέχισε: «Η όποια αντίδρασή μας σε αυτού του τύπου τις προκλήσεις, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά άπτεται της εξωτερικής μας πολιτικής». Ο Αδωνις γνώριζε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που έσκασε η «βόμβα» για το «Τουρκικό Αιγαίο» ότι ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη. Ωστόσο, διατάζοντας ΕΔΕ προσπάθησε να ξεγλιστρήσει και να ρίξει το φταίξιμο σε… διοικητικούς υπαλλήλους. Τώρα ξαφνικά, με εξόφθαλμο τρόπο, επιχειρεί να «φορτώσει» το φιάσκο του στον Νίκο Δένδια.

Μόλις λίγη ώρα αργότερα ο Οικονόμου, ο οποίος δέχτηκε ερώτηση για τον Αδωνι στην ενημέρωση των συντακτών, υποστήριξε ότι «η εξωτερική μας πολιτική δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά». Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει συγγνώμη για το θέμα στο παρελθόν και είχε πει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η χρήση και να αποτραπεί η κατοχύρωση του όρου, με τον ίδιο να απαντάει ότι… δεν γνωρίζει!

«Θα ενημερωθώ για την εξέλιξη της υπόθεσης» είπε μασώντας τα λόγια του και πρόσθεσε: «Η χώρα μας θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να μη δημιουργείται παραπλανητική διαφήμιση σε σχέση με τουριστικά προϊόντα που προβάλλονται στο εξωτερικό και τα οποία μπορούν να δημιουργούν άλλους συνειρμούς», ανέφερε και σημείωσε: «Εχουμε αποδείξει ότι η εξωτερική μας πολιτική δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαξίμου, αξιοποιώντας τον αντιπρόεδρο – τηλεπωλητή, επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στον υπουργό Εξωτερικών. Η εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Δένδιας σε στελέχη της Ν.Δ. ενοχλεί τον Κυριάκο και τους «αυλικούς» του, με αποτέλεσμα να έχουν μπει μπροστά οι μηχανές για την «εξόντωση» του Ελληνα ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στον Νίκο Δένδια, αναφορικά με μια παλιά δήλωση που είχε κάνει ο ΥΠΕΞ το μακρινό 2018.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα