Θρίλερ με τα πρωτοκλασάτα στελέχη των τριών πρώτων κομμάτων που μένουν εκτός

Πολλά μεγάλα ονόματα της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη Βουλή.

Τα περισσότερα αφορούν, όπως είναι φυσικό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της κατάρρευσης των ποσοστών του, βάσει των οποίων κέρδισε μόλις 72 έδρες. Θρίλερ επικρατούσε ως αργά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που έδινε μάχη για να εκλεγεί στον νομό Ηλείας.

Με ενσωματωμένο πάνω από το 90% των εκλογικών τμημάτων βρισκόταν στην τρίτη θέση, ενώ η Ν.Δ., ανάλογα με τις αυξομειώσεις, πότε έβγαζε δύο και πότε τρεις έδρες. Από τη «γαλάζια» παράταξη δεν κατάφεραν επίσης να εκλεγούν ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα, ο Ιωάννης Τραγάκης στη Β’ Πειραιώς, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς στον νομό Ιωαννίνων, ο Γρηγόρης Ψαριάνος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στην Καστοριά, ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης στο Κιλκίς, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο Βασίλης Διγαλάκης στα Χανιά, και στις Σέρρες η Φωτεινή Αραμπατζή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, η πολύ μεγάλη υποχώρηση από το 31% του 2019 στο 20% έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, με αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη να μένουν εκτός Βουλής. Στην Α’ Αθηνών δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας και ιστορικό στέλεχος της παράταξης, όπως επίσης ο Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Αννα Φιλίνη. Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών απέτυχε να εκλεγεί το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και οι Κώστας Ζαχαριάδης και Αννέτα Καββαδία.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών έμειναν εκτός Κοινοβουλίου ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Χαρά Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Στον Νότιο Τομέα Αθηνών δεν κατάφεραν να πάρουν τους απαραίτητους σταυρούς ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, η Βασιλική Κατριβάνου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας.

Στην Α’ Πειραιώς δεν εκλέγεται το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Θεόδωρος Δρίτσας, σε περίπτωση που επιλέξει αυτή την έδρα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη Β’ Πειραιώς μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης. Στην Ανατολική Αττική δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Ευάγγελος Αντώναρος, στην Α’ Θεσσαλονίκης έμειναν εκτός Βουλής ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Κώστας Ζουράρις, στην Αιτωλοακαρνανία οι Θανάσης Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος, στη Λακωνία ο Σταύρος Αραχωβίτης, στο Ρέθυμνο ο Ανδρέας Ξανθός και στα Χανιά ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, αίσθηση προκαλεί η αποτυχία του Ανδρέα Λοβέρδου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε διεκδικήσει την αρχηγία της παράταξης στις εσωκομματικές εκλογές. Εκτός Βουλής ύστερα από πολλά χρόνια μένει το ιστορικό στέλεχος Κώστας Σκανδαλίδης (Α’ Αθηνών), ο Παύλος Χρηστίδης στον Νότιο Τομέα, αν κρατήσει τη συγκεκριμένη έδρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα