«Ανορθόδοξος πόλεμος» από τον Μητσοτάκη στη ΝΙΚΗ

Εκστρατεία στη βόρεια Ελλάδα με στόχο να περιοριστούν τα ποσοστά του νεοσύστατου κόμματος, που σε κάποιους νομούς αγγίζουν το 7,5%

Απόβαση στη βόρεια Ελλάδα για να περιορίσει την επιρροή του κόμματος ΝΙΚΗ, που σε πολλούς νομούς έχει ποσοστά από 5,5% έως και 7,5% (και δευτερευόντως της Ελληνικής Λύσης), αρχίζει τούτη την εβδομάδα η Ν.Δ. τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με κορυφαία στελέχη της.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο νεοσύστατο κόμμα και της αγωνίας του για την αυξανόμενη επιρροή του είναι η σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». «Οι θέσεις που εκφράζει είναι πράγματι σκοταδιστικές και μας γυρνούν σε άλλες εποχές» είπε και τόνισε: «Εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες.

Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου. Είναι μια πολύ σοβαρή τοποθέτηση και λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται η Εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα στην πολιτική. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας».

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, στον ΑΝΤ1, είχε δηλώσει πως «η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις πλέον δείχνουν τη ΝΙΚΗ ως το έκτο κόμμα της Βουλής μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μπορεί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη για χθες επίσκεψή του στο Αγιον Ορος, καθώς είχε νοσήσει με κορονοϊό, ο σχεδιασμός της Ν.Δ. όμως εξελίσσεται κανονικά και αύριο ο πρόεδρος του κόμματος θα μεταβεί στην Καβάλα, στη Θάσο και τη Δράμα.

Επίσης, εντός της εβδομάδας ο τέως υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα επισκεφτεί την Πιερία και το Κιλκίς, δύο νομούς στους οποίους η ΝΙΚΗ του κ. Νατσιού συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά της, ενώ στο πρόγραμμά του υπάρχουν και οι νομοί Φλωρίνης και Γρεβενών. Επίσης, ο Αδωνις Γεωργιάδης θα περιοδεύσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε Θεσπρωτία, Πέλλα, Πρέβεζα και Καστοριά, ενώ ο Μάκης Βορίδης θα κινηθεί επίσης βόρεια και θα μεταβεί σε Κιλκίς και Πιερία. Σύμφωνα με τη Ν.Δ., οι προαναφερόμενοι θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι για να απευθυνθούν σε ψηφοφόρους που έλκονται από τη ρητορική της ΝΙΚΗΣ. Εξάλλου όπως λένε στη Ν.Δ., για το πού θα περιοδεύσει κάθε κορυφαίο στέλεχος ελήφθη υπόψη το πολιτικό του προφίλ, σε συνδυασμό με τα πολιτικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και των κατοίκων της, αλλά και με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Επιπλέον, ακόμα δύο επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Ιουνίου από τους τέως υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Εβρο. Στον Εβρο όμως θα ξαναπάει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20 Ιουνίου, ενώ θα είναι υποψήφιος και πάλι στον συγκεκριμένο νομό. Ξεχωριστές επισκέψεις στα μειονοτικά χωριά της Θράκης θα πραγματοποιήσουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει «χρεωθεί» την Καρδίτσα και την Καβάλα, ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης θα επισκεφθεί τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα