Κόκκινη κάρτα στον τουρίστα Μηταράκη!

Το Μαξίμου τον καρατόμησε γιατί την ώρα των πυρκαγιών ήταν σε διακοπές στην Πάτμο, και όχι στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Προτού ακόμα συμπληρωθεί μήνας από τον σχηματισμό της, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετράει ήδη μία απώλεια, αφού ο Νότης Μηταράκης έπειτα από δύο κίτρινες κάρτες που είχε πάρει πριν από τρεις εβδομάδες, χθες χρεώθηκε με την κόκκινη και τέθηκε εκτός κυβέρνησης.

Επισήμως επικαλέστηκε παραίτηση για προσωπικούς λόγους, στην πραγματικότητα όμως o πρωθυπουργός τον απέπεμψε επειδή την ώρα των καταστροφικών πυρκαγιών αυτός ήταν σε διακοπές στην Πάτμο και όχι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν ενεργό ρόλο στο έργο της εκκένωσης των περιοχών που καίγονταν.

Παρότι το παράπτωμα του κ. Μηταράκη είναι όντως σοβαρό, εντούτοις δεν σχετίζεται άμεσα με την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει τις καταστροφικές πυρκαγιές και η καρατόμησή του θεωρείται και ως διέξοδο για τον πρωθυπουργό, αφού το αίτημα για παραιτήσεις είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ένα από τα έργα που προωθούσε με γρήγορους ρυθμούς και με δική του πρωτοβουλία ο κ. Μηταράκης ήταν και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, που συναντούσε αντιδράσεις.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μηταράκη άρχισε χθες το πρωί μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που έγραφε: «Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

Στο Μαξίμου

Οταν στο Μαξίμου διάβασαν την είδηση, με εντολή του πρωθυπουργού ο κ. Μηταράκης εκλήθη στο Μαξίμου για εξηγήσεις. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, του ξεκαθαρίστηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διανοείται την ώρα που η Πολιτεία δίνει τόσο δύσκολες μάχες στα πύρινα μέτωπα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές. Επί της ουσίας τού υποδείχτηκε ο δρόμος της παραίτησης, τον οποίο ο κ. Μηταράκης ακολούθησε αμέσως, διαβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να είναι συστρατευμένος στην προσπάθεια της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, συνεργάτες του έλεγαν, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, ότι «ο υπουργός είχε ενημερώσει το Μαξίμου για την ολιγοήμερη απουσία του, είχε εξηγήσει ότι τον Αύγουστο θα ήταν στην Αθήνα και ότι το μόνο κενό που υπήρχε για να δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Εφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο και κανείς δεν του τηλεφώνησε να γυρίσει πίσω». Είναι η τρίτη αφορμή που δίνει ο κ. Μηταράκης μέσα σε έναν μήνα που είναι υπουργός:

– Πριν από τρεις εβδομάδες κι ενώ είχε υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και είχε κάνει και δηλώσεις για την ίδρυση έφιππης αστυνομίας, το Μέγαρο Μαξίμου τον άδειασε ευθύς αμέσως, ανακοινώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί τη σχετική εισήγηση, αλλά την είχε απορρίψει. Ο κ. Μητσοτάκης λίγες μέρες μετά, κάνοντας χιούμορ, είπε πως λόγω και της ζέστης καλύτερα θα ήταν να πάρουμε καμήλες…

– Μία μέρα μετά ο τέως υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι καταργείται και η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι άνδρες της θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα της Αστυνομίας. Πάλι σχεδόν αμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον διέψευσε, λέγοντας ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται.

Τον κ. Μηταράκη διέψευσε και ο πρωθυπουργός, όμως ο ίδιος δεν είχε την ευθιξία μετά το διπλό άδειασμα να παραιτηθεί… Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου, ενώ στη θέση του τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων, πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα