ΣΥΡΙΖΑ: Επιδεικτική η αδιαφορία της βάσης

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία οργώνουν τη χώρα, το ενδιαφέρον όμως των ψηφοφόρων του κόμματος παραμένει υποτονικό

Φωτιά έχουν πάρει τα κομματικά επιτελεία στον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε στη 10η Σεπτεμβρίου, οπότε τα μέλη του κόμματος θα κληθούν στις 700 κάλπες που θα στηθούν στην επικράτεια και, πληρώνοντας συμβολικά 2 ευρώ για τη συμμετοχή, θα εκλέξουν τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Οι τέσσερις βασικοί για την ώρα υποψήφιοι οργώνουν τη χώρα, σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει το υποτονικό ενδιαφέρον της κατάκοπης βάσης, η οποία ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες -στρατηγικής, όπως λένε κάποιοι, σημασίας- αδιαφορεί επιδεικτικά για την έκβαση της μάχης.

Δεν οφείλεται αυτό τόσο στην -συζητήσιμου βεληνεκούς- προσωπικότητα των διεκδικητών του στέμματος όσο στην απογοήτευση που προκάλεσε, όπως αναγνωρίζεται καθολικά, η αποχώρηση Τσίπρα από το προσκήνιο, ο οποίος, σύμφωνα με ερμηνείες που δίδονται και αγγίζουν μερικές φορές τα όρια της μεταφυσικής, «θα επιστρέψει κάποια στιγμή» ως παράκλητος και με ένα κόμμα που αυτή τη φορά θα είναι ολότελα δικό του.

Το ντιμπέιτ

Οι στενοί συνεργάτες των Εφης Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Στέφανου Τζουμάκα πρόκειται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συνεννοηθούν για τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, ωστόσο, φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα για την τύχη της τηλεμαχίας, την οποία με επιστολή της στην Κουμουνδούρου δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει η ΕΡΤ. Ο Νίκος Παππάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, πρότεινε τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής συνάντησης των υποψήφιων προέδρων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, η ημερομηνία αυτή είναι ιδανική, με βάση και τα προγράμματα περιοδειών τους, τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Η διεξαγωγή της συζήτησης αυτής είναι κρίσιμη, σχολιάζουν, προσθέτοντας ότι αφενός θα συμβάλει στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη των θέσεων των υποψηφίων, αφετέρου θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις κάλπες όσο περισσότερων πολιτών γίνεται.

Ανοιχτή η λίστα

Στο μεταξύ, ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων, οι οποίες μπορεί να κατατεθούν μέχρι το μεθεπόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο, δεν φαίνεται να έχει κλείσει. Αίφνης τις τελευταίες ημέρες προβάλλει ως πιθανή η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη (ένθετη στην κεντρική φωτό), ενός αξιόλογου επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο ίδιος κατέθεσε προ ημερών πλήρη πολιτική διακήρυξη, που έχει την αμέριστη συμπάθεια του Παύλου Πολάκη…

Τι άλλο θα δούμε, άραγε;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα