Σκληρή κριτική από τα κόμματα για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Το εφιαλτικό ξεκίνημα της… «δεύτερης φοράς Μητσοτάκη» κορυφώνεται με το δράμα της Θεσσαλίας και προκαλεί οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των πέντε υποψηφίων προέδρων σήκωσε χθες αρκετά τους τόνους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επιτελική ανικανότητα. Και οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανυπαρξία μέτρων πρόληψης, αλλά και για αδυναμία οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δίνει τις ίδιες υποσχέσεις με αυτές που έδινε πριν από τρία χρόνια.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο όμως και των περιφερειών, βάζοντας στο κάδρο τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Κώστα Αγοραστό. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες. Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία από αυτά τα ακραία φαινόμενα. Πρέπει να ελεγχθεί η ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά, επίσης, πρέπει να απολογηθούν και για τα έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Εγκληματικές ευθύνες

Από το ΚΚΕ γίνεται λόγος για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη Θεσσαλία, με τον Δημήτρη Κουτσουμπά να τονίζει πως η χώρα χρειάζεται βαθιές και ριζικές αλλαγές τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας, που όμως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να επιφέρει.

Από εκεί και πέρα, σκληρή είναι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και από τη δεξιά «πολυκατοικία», με την Ελληνική Λύση, τη ΝΙΚΗ αλλά και τους «Σπαρτιάτες» να… πυροβολούν Μαξίμου και Περιφέρεια για την τραγική εικόνα της Θεσσαλίας. «Μετά από αυτά που είδαμε επιτόπου στη Θεσσαλία, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός, αν όχι ο ίδιος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη, πρέπει να “παραιτήσει” άμεσα υπουργούς» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει, να γίνουν εκλογές. Φτάνει πια όλη αυτή η ιστορία».

«Τέλος τα στρογγυλέματα και οι δικαιολογίες. Να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση με θάρρος και αλήθεια» ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός, ενώ ανακοίνωση με δέσμη μέτρων για τους πληγέντες εξέδωσαν και οι «Σπαρτιάτες».

Τέλος, η Ζώη Κωνσταντοπούλου, που βρέθηκε χθες στις πληγείσες περιοχές, ζήτησε επίσημη ενημέρωση, ενώ τόνισε πως η Πλεύση θα υπερασπιστεί την κοινωνία απέναντι σε κάθε «“πάμε και όπου βγει” αυτής της κυβέρνησης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα