Η κακοκαιρία «Daniel» χτυπά… τον Χαρδαλιά!

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι δείχνει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr! Ποιοι δήμαρχοι προηγούνται

Προβάδισμα Χαρδαλιά, αλλά με ποσοστά σημαντικά χαμηλότερα από αυτά της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου καταγράφει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στην Ανατολική Αττική, που διεξήχθη από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2023 σε δείγμα 1.720 πολιτών, εκ των οποίων τα 1.393 με online έρευνα και τα 327 με τηλεφωνική έρευνα, με ποσοστώσεις δήμων ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθέναν από τους δήμους που ερευνήθηκαν.

  • Από τον Χρίστο Βούζα

Συγκεκριμένα:

• Ο υποψήφιος της Ν.Δ. Ν. Χαρδαλιάς φαίνεται ότι, όπως και άλλοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι, κυρίως περιφερειάρχες και δήμαρχοι σε μεγάλους δήμους, πληρώνει την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης σε Θεσσαλία, Εβρο αλλά και Αττική, καταγράφοντας 39,1%, δηλαδή 7,5 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική στις εκλογές του Ιουνίου (46,66%).

• Ακολουθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρός, που υπερδιπλασίαζει το ποσοστό του κόμματός του στις εκλογές του Ιουνίου (8%), καταγράφοντας 17,4%.

• Στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (15,5%) βρίσκεται η δύναμη του Γ. Ιωακειμίδη, που στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

• Ο υποψήφιος του ΚΚΕ (7,2% στις εκλογές του Ιουνίου) καταγράφει, επίσης, σχεδόν το ίδιο ποσοστό (6,9%).

• Το ποσοστό των αναποφάσιστων (ΔΞ/ΔΑ) φτάνει στο 8,9%, ενώ το 8,1% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής.

Αναφορικά με τους δήμους της Ανατολικής Αττικής:

• Στον Δήμο Αχαρνών Θρακομακεδόνων καταγράφει προβάδισμα ο νυν δήμαρχος Σπ. Βρεττός, ο οποίος έχει μέτρια εικόνα (50% «λίγο ικανοποιημένοι από το έργο του), ενώ για την είσοδο στον β΄ γύρο παλεύουν ο Χρ. Ηλιάδης και ο Β. Τοπαλλιανίδης (Λαϊκή Συσπείρωση).

• Στον Δήμο Μαραθώνος ο νυν δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο, καταγράφοντας ποσοστό 60,5% και, βεβαίως, εκλέγεται από τον α΄ γύρο.

• Στον Δήμο Παλλήνης, η αρνητική εικόνα του -προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- επί τρεις τετραετίες δημάρχου Θ. Ζούτσου οδηγεί στο προβάδισμα ενός πρώην υφυπουργού του ίδιου κόμματος, του Χρ. Αηδόνη (35,1% έναντι 30,1%), με το αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό για τον β΄ γύρο.

• Στον Δήμο Σαρωνικού, απ’ όπου έχει ήδη απέλθει ο Π. Φιλίππου (για τον λόγο αυτόν δεν καταγράφεται ικανοποίηση για τον δήμαρχο), φαίνεται ότι κερδίζει, και μάλιστα από τον α΄ γύρο (44,6%), ο Δ. Παπαχρήστου.

• Ισχυρό προβάδισμα με 38,9% στον α΄ γύρο και 41,1% στον β΄ γύρο καταγράφει στον Δήμο Παιανίας ο νυν δήμαρχος Ι. Μάδης, ο οποίος μοιάζει να μην έχει ισχυρό αντίπαλο στον β΄ γύρο, καθώς ο πρώην δήμαρχος Σπ. Στάμου βρίσκεται στο 16,8% την πρώτη Κυριακή και μόλις στο 23,2% τη δεύτερη.

• Μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν στον Δήμο Ωρωπού ο -με ιδιαίτερα αρνητική εικόνα (62,1% ζητά να μην επανεκλεγεί)- νυν δήμαρχος Γ. Γιασημάκης (28,7%) και ο Δ. Κιούσης (28,4%), με έναν στους πέντε πολίτες (21,1%) να δηλώνει αναποφάσιστος (ΔΞ/ΔΑ) και το 21,9% να μη ψηφίζει κανέναν από τους δύο. Να σημειωθεί ότι, μετά τη μη ανάδειξη από το Πρωτοδικείο της υποψηφιότητας του Δ. Βελτανιώτη, δημοσιεύει μόνο τα ποσοστά των δύο πρώτων.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα