Στέφανος και Παύλος τα είπαν στα… κρυφά

Υπό συνθήκες περιορισμένης δημοσιότητας η συνάντηση Κασσελάκη – Πολάκη χθες στη Βουλή

Η συνάντηση κορυφής μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη, για την οποία το… έθνος κρατούσε την ανάσα του, έγινε τελικά χθες στη Βουλή, αλλά υπό συνθήκες περιορισμένης δημοσιότητας. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπίμως, κράτησε μακριά από τα εκτυφλωτικά φώτα των πανηγυρισμών της περασμένης Κυριακής τον άνθρωπο στον οποίο, όπως αναγνωρίζει, οφείλει την έμπνευση να ασχοληθεί με τα κοινά.

Η ταύτισή του με τον Πολάκη, όπως γενικά επισημαίνεται, θα αποτελούσε ατυχή συμβολισμό, κάτι που ήδη επιχειρεί η Ν.Δ. Ως εκ τούτου ο Στ. Κασσελάκης νομιμοποιεί με ήπιο τρόπο τον πολιτικό του μέντορα στο εσωκομματικό τοπίο της επόμενης ημέρας, προκειμένου να μη φανεί ότι επιδιώκει ρήξεις και περαιτέρω πόλωση των καταστάσεων. Οι προεκλογικές δηλώσεις, άλλωστε, του τέως υπουργού σε υπερφίαλους τόνους και ένα δήθεν αρσενικό νταηλίκι απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου («πασαρέλα» η υποψηφιότητά της, «Εφη, ερχόμαστε» κ.λπ.) στηλιτεύονται από όσους θεωρούν παρακμιακού ήθους τέτοιες συμπεριφορές μεταξύ «συντρόφων».

Γεγονός είναι ότι ο Πολάκης -που ξεχνά ότι ερευνητική δημοσιογραφία υπήρχε και πριν από αυτόν, όταν ανέλαβε ρόλο «Ζορό» για να καθαρίσει την κοινωνία- θα αναλάβει νευραλγικό πόστο στη νέα εποχή. Οπως έγραψε χθες η «δημοκρατία», το πιθανότερο είναι να αντικαταστήσει τον Αλέκο Φλαμπουράρη στη θέση του επόπτη των τομεαρχών στους κοινοβουλευτικούς τομείς. «Ο κ. Κασσελάκης έχει διαλέξει τους ανθρώπους του: Τον κ. Πολάκη και την κυρία Τζάκρη» δήλωσε προεκλογικά η Εφη Αχτσιόγλου, προϊδεάζοντας για το νέο εσωκομματικό τοπίο, στο οποίο αρνείται να πληρώσει νοίκι.

Στα γαλλικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε και πάλι χθες στη Βουλή, καλημερίζοντας τους δημοσιογράφους στα γαλλικά προτού εισέλθει στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου, όπου συναντήθηκε με τα στελέχη που συγκροτούν το γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Εκεί συνεργάστηκε με τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη, πρώην τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μια και ο Χρήστος Σπίρτζης παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε μια προσπάθεια δε να τονίσει την καχεκτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση, εμφανίστηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη. «Στηρίζουμε Ιωακειμίδη» ανέφερε, ενώ, όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμά του, απάντησε: «Θα σας τα πει όλα ο Σωκράτης Φάμελλος. Είναι σουρπρίζ». Σε αυτοδιοικητικούς ρυθμούς, πάντως, ο Στ. Κασσελάκης, που τρέχει σε πολλά ανοιχτά μέτωπα, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανοιχτής Πόλης του Κώστα Ζαχαριάδη, σημειώνοντας: «Είναι πολλά τα παράπονα για τον Μπακογιάννη. Εχουμε πολύ καλύτερη λύση για τον Δήμο της Αθήνας».

Το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης επισκέφθηκε αιφνιδίως το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Το γεγονός θα είχε την αυτοτελή σημασία του αν δεν πήγαινε μαζί με την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, με την οποία και φωτογραφήθηκε. Πρόκειται, λένε οι οπαδοί του, για ασυνήθιστη αντιπολίτευση, που μάλλον θα προκαλέσει αμηχανία στο Μαξίμου.


Ρωτούν από τη Ν.Δ. για τη στρατιωτική θητεία του νέου ενοίκου της Κουμουνδούρου

Η επιχείρηση αποδόμησης του Στέφανου Κασσελάκη άρχισε για τα καλά από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί επίσημα το Μαξίμου να έχει αποφύγει την ευθεία επίθεση στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα στελέχη του κόμματος αλλά και ο «γαλάζιος» προπαγανδιστικός μηχανισμός έχουν πιάσει ήδη δουλειά.

Για αυτόν τον λόγο και ο πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο υπουργικό συμβούλιο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οπως επισημαίνουν από το Μαξίμου, θα περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης για να τον χτυπήσουν πολιτικά.

Ηγετική ομάδα

Οπως όμως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χτυπήσει τον νέο ένοικο του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου στο ζήτημα της στρατιωτικής θητείας αλλά και της νέας ηγετικής ομάδας που έχει φτιάξει. Ο Θάνος Πλεύρης, συγκεκριμένα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει γιατί πια είναι αρχηγός κόμματος. Αν εξαγόρασε θητεία, εάν νόμιμα είναι εκτός στράτευσης, αν έχει κάποιον άλλον λόγο, πρέπει να το πει. «Φαντάζομαι αν κάποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο το αυτονόητο είναι να μη ζητάει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας αλλά να την εκπληρώνει».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ρωμανός εξαπέλυε πυρά κατά του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την προνομιακή σχέση που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη. «Το να είναι ο κ. Κασσελάκης “αγκαζέ” με τον Πολάκη δεν συνάδει καθόλου με το μήνυμα του φρέσκου που περνούσε» είπε χαρακτηριστικά ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα