Εισοδήματα και ακίνητα που προκαλούν παραζάλη!

Ακόμα πιο πλούσιοι οι πολιτικοί μας, που αυξάνουν με γεωμετρικό ρυθμό τις περιουσίες τους

Ζαλίζουν και φέτος οι δηλώσεις των πολιτικών μας ταγών, οι οποίοι πλουτίζουν ολοένα και περισσότερο, αυξάνοντας με γεωμετρικό ρυθμό εισοδήματα, καταθέσεις και ακίνητα, δίχως να εμποδίζονται από την κρίση, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται κάθε χρόνο και περισσότερο να βγάλουν τα προς το ζην ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Αρκετοί βγήκαν το 2021 πλουσιότεροι κατά εκατομμύρια, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός λόγω της πώλησης του σπιτιού στη Γλυφάδα. Το παράδειγμά του ωστόσο ακολούθησε και πλήθος «γαλάζιων» υπουργών και στελεχών, αρχής γενομένης από τον νυν υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος έγινε κατά 1.200.000 ευρώ πλουσιότερος λόγω κληρονομιάς που έλαβε από τον… θείο του Ευτύχιο.

Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο «πόθεν έσχες» του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αρκεί για να πάθει… εγκεφαλικό από τις 122 εγγραφές σε ακίνητα. Βεβαίως, ο ίδιος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, αμέσως μόλις τα «πόθεν έσχες» είδαν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να διευκρινίσει ότι δεν είναι δα και μεγιστάνας του πλούτου, αλλά ότι οι παραπάνω εγγραφές αφορούν κυρίως ένα ακίνητο με γραφεία.

Από τους πιο πλούσιους υπουργός είναι ο νυν υπουργός Εξωτερικών, καθώς το ζεύγος Γεραπετρίτη έχει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3.800.000 ευρώ και μετοχές αξίας πάνω από 6.400.000 ευρώ! Υψηλές καταθέσεις έχει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, οι οποίες ανέρχονται σε 4.500.000 ευρώ.

Οσο για τον Κωστή Χατζηδάκη, νυν υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τότε Εργασίας, φαίνεται πως τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το real estate, καθώς έχει εγγραφές σε 27 ακίνητα. Ο υπουργός Οικονομικών το 2021 εμφανίζει εισοδήματα 630.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 525.908 ευρώ προέρχονται από πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία ωστόσο είχε αγοράσει περίπου σε αντίστοιχη τιμή.

Αίσθηση προκάλεσε και το «πόθεν έσχες» του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, Λευτέρη Κρέτσου, το χαρτοφυλάκιο του οποίου σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια αφορά σε ποσό 1.121.983 ευρώ, τα οποία ωστόσο απέκτησε η σύζυγός του με γονική παροχή.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές της Lamda Development με αποτίμηση 493.755 ευρώ το 2021 και του ΟΠΑΠ με αποτίμηση 560.526 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι προβολείς στρέφονται και στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είναι… ξεφτέρι στο real estate. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών, καθώς πούλησε μετοχές αξίας 806.778 ευρώ και αγόρασε άλλους τίτλους 816.661 ευρώ.

Εξαιρετικά υψηλά εισοδήματα, ύψους 2.341.438 ευρώ, από διάθεση περιουσιακών στοιχείων δηλώνει η πρώην βουλευτής της «γαλάζιας» παράταξης Γεωργία Μαρτίνου και άλλα 433.394 από αξιοποίηση ακινήτων. Μάλιστα, η μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε στο «πόθεν έσχες» της ότι πούλησε ακίνητα στην Πάρο και ένα ξενοδοχείο στη Λαυρεωτική.


Οι σκαφάτοι, οι επενδυτές και άλλα περίεργα

Εφεση στο… real estate έχουν οι πολιτικοί μας ταγοί, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τον πλούτο τους μέσα από λογής λογής αγοραπωλησίες. Εκτός του Δημήτρη Παπαδημούλη, του μάγου του real estate, και άλλοι υπουργοί και βουλευτές επιδόθηκαν στο ίδιο άθλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ζεύγος Κικίλια, το οποίο πούλησε μονοκατοικία στην Πάτμο για 1.545.000 ευρώ και την ίδια χρονιά απέκτησε άλλη μονοκατοικία για 500.000 ευρώ στο ίδιο νησί! Την ίδια ώρα, δύο διαμερίσματα αξίας 200.000 ευρώ αγόρασε ο Σταύρος Κοντονής, ενώ μοτοσικλέτα 800 κυβικών αγόρασε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Οσον αφορά στις αγοραπωλησίες, πάντως, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αγόρασε οικόπεδο 12 στρεμμάτων στην Πάρο αντί 220.000 ευρώ. Εσπευσε, βεβαίως, χθες να εκδώσει ανακοίνωση για να διευκρινίσει ότι οι εκατοντάδες εγγραφές σε ακίνητα αφορούν κυρίως κτίριο με γραφεία…

Στα αξιομνημόνευτα των «πόθεν έσχες» είναι η κλοπή του σκάφους του Γιάνη Βαρουφάκη! Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν ανήκει πλέον στους… σκαφάτους της Βουλής, καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του, το φουσκωτό του έκανε φτερά το 2021.

Σκάφη διατηρούν, πάντως, αρκετοί από τους 300. Ανάμεσά τους οι Κώστας Καραμανλής, Παύλος Πολάκης, Στέφανος Γκίκας, Πέτρος Κόκκαλης, ενώ βάρκα οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιάννης Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Κυριαζίδης, Λιάνα Κανέλλη, καθώς και ο Περικλής Μαντάς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα