Κωλοτούμπα: Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει τον νέο νόμο

Έπειτα από μια περιπλάνηση στο έδαφος των αρνήσεων και των κωμικών λεονταρισμών του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος άφηνε να φανεί ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον γάμο των γκέι, στο ΠΑΣΟΚ τώρα τα γυρίζουν χωρίς περιστροφές.

Ο πρόεδρος του κόμματος, σε συνέντευξή του χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και σε ερώτηση για τη στάση του κόμματός του για το σχέδιο νόμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, σημείωσε ότι «η θέση μας είναι εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά μας, είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», τονίζοντας στη συνέχεια πως «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το σύμφωνο συμβίωσης».

Στη συνέχεια εξέφρασε την αντίθεσή του στο ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με παρένθετη μητέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επί της αρχής είμαστε θετικοί στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά μπορούμε να πούμε αν θα ψηφίσουμε “ναι” σε έναν νόμο που δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή; Εμάς μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά η αντίληψη ότι θα κάνουμε παραγγελία με όνομα και φύλο… αν είναι δυνατόν! Αυτό μας έλειπε».

Για τη δήλωσή του, όπου είπε πως «δεν θα δέσουμε εμείς τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη», δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «το είπα απαντώντας αν θα θέσουμε εμείς θέμα κομματικής πειθαρχίας». Επίσης πιθανολόγησε πως «και κάποιοι δικοί μας βουλευτές να μην την ψηφίσουν τη ρύθμιση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα