Μόλις μία εβδομάδα διήρκεσε η… δέσμευση Φλωρίδη για δίκη τον Ιούνιο

Η… δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη (φωτό) πως οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη θα οδηγηθούν σε δίκη τον Ιούνιο διήρκεσε μόλις μία εβδομάδα.

Αν και την περασμένη εβδομάδα ανέφερε σε συνέντευξή του πως «η ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, μόλις σε έναν χρόνο, όταν για το Μάτι χρειάστηκαν πέντε χρόνια», ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε «κωλοτούμπα», αναφέροντας προχθές σε νεότερη συνέντευξή του πως η ανάκριση θα παραταθεί!

Αν και «διαφήμιζε» πως με το νομοσχέδιό του για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες αφαιρείται από την προδικασία η ανάγκη εκδόσεως βουλεύματος, θα κλείσει η ανάκριση και ο εισαγγελέας θα οδηγήσει την υπόθεση στο ακροατήριο, ο κ. Φλωρίδης προανήγγειλε προχθές πως η δίκη θα καθυστερήσει.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα τα βίντεο από την έκρηξη και τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων των συγγενών των θυμάτων ως προς τα εύφλεκτα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, αν και έχει περάσει ένας χρόνος από το δυστύχημα.

«Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότητα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση» επισήμανε ο υπουργός μιλώντας προχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ έριξε το μπαλάκι της ευθύνης για την όποια καθυστέρηση στην προχθεσινή παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, που ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες των συγγενών θυμάτων.

«Φαίνεται να οδηγείται προς το τέλος, αλλά η χθεσινή (σ.σ.: Δευτέρα) παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέει ότι δεν πρέπει να μείνει ερώτημα που τίθεται, ιδιαίτερα από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσω των συνηγόρων τους. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς διερεύνηση καμία πτυχή της υπόθεσης και χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση» σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, ανακαλώντας όσα είχε δηλώσει μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα