«Στα Τέμπη δεν περνάει αγωγός φυσικού αερίου»

Για γκεμπελική θεωρία και κυβερνητικά ψέματα κάνει λόγο ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο και στο militaire.gr

Σκληρές δηλώσεις για τα Εξοπλιστικά αλλά και για τα Τέμπη έκανε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, που παραχώρησε χθες στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο και το militaire.gr.

«Είναι η θεωρία του Γκέμπελς, η δύναμη του επαναλαμβανόμενου ψέματος, που όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πιστευτό πρέπει να γίνει. Μας το λένε κατάμουτρα! Δεν είναι μόνο τα Τέμπη. Είναι τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων, το Στεφανοβίκειο, η απομείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στα νησιά, οι κάμερες ασφαλείας που δεν υπήρχαν στην Πύλο, στη φόρτωση της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, στα αστυνομικά τμήματα» δήλωσε ο κ. Κοσμίδης, αρχηγός ΓΕΝ το 2011-20013.

«Εγώ είμαι Λαρισαίος, άρα την περιοχή των Τεμπών την ξέρω πολύ καλά. Ανατριχιάζω και θλίβομαι όταν υπουργοί λένε ότι κάτω από εκεί που μπάζωσαν στα Τέμπη υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Ο αγωγός δεν περνάει από εκεί. Οι Λαρισαίοι το γνωρίζουν, αλλά έπρεπε να πειστεί το 98% του λαού, γιατί αυτός ήταν ένας εύηχος λόγος. Είναι ασύλληπτο».

Για την απόκτηση των αμερικανικών φρεγατών LCS που έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν κι έχουν κριθεί ακατάλληλες στις ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα για τα τελευταία εξοπλιστικά προγράμματα τόνισε: «Αν πάνε τα Εξοπλιστικά “πακέτο” με αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί για τα Ελληνοτουρκικά, όπως είπατε ότι λέγεται, κ. Καρβουνόπουλε, δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσα πολλά χρήματα. Αν, δηλαδή, πάμε μόνο και μόνο για να καλύψουμε τα τρία μίλια. Οι LCS είναι καλά πλοία, αλλά για το Λιμενικό!»

Κατά τον ναύαρχο, μοιάζει ύποπτο και το τάιμινγκ της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά: «Εχουμε στείλει τα δείγματα για τα Τέμπη στον Καναδά και στο Λονδίνο. Αναφέρω το τάιμινγκ που πήγαμε, δεν κάνω σενάρια. Επί 20 χρόνια δεν παίρναμε Καναντέρ (σ.σ.: έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες ότι θα αγοράσουμε εφτά έως το 2030). Αν συνειδητοποιήσει κανένας τι συνέβη στα Τέμπη, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τότε θα καταλάβει τα πάντα».

Την ίδια ώρα αίτημα προς την ανακριτική Αρχή της Λάρισας για τις δειγματοληψίες στο ιδιόκτητο οικόπεδο όπου βρισκόταν κρυφά επί έναν χρόνο αποδεικτικό υλικό έστειλε ο ειδικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη, Βασίλης Κοκοτσάκης. Ο πραγματογνώμονας, που συνεργάζεται με τον καθηγητή στο Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη, ζητά να επαναληφθεί η δειγματοληψία με τον ορθό τρόπο στο 4ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας.


«Τσιμουδιά» για τη μονταζιέρα του ΟΣΕ

Καμία απάντηση από την κυβέρνηση, μετά και τις νέες, συγκλονιστικές αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που αποδεικνύουν ότι τα κουκουλώματα και τα μοντάζ στον ΟΣΕ ήταν ρουτίνα και πάγια τακτική και μάλιστα αυτοί που εμπλέκονται στα κουκουλώματα παίρνουν και προαγωγή. Με βάση το δημοσίευμα, είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και του Γιώργου Γεραπετρίτη, όταν αναλάμβανε ατύπως καθήκοντα υπουργού Μεταφορών αμέσως μετά τα Τέμπη. Εχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του ΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών δεν έχουν νιώσει την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις.

Την Πέμπτη η «δημοκρατία» έφερε στο φως μέρος των διαλόγων από το δυστύχημα στις 21 Ιουνίου 2022 σε χαλασμένη διάβαση, όταν στο Σταθμαρχείο Λάρισας έγινε οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης, προκειμένου οι δικές τους ευθύνες να μετατοπιστούν αποκλειστικά στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Μπαϊρακτάρη και τον οδηγό Ι.Χ. που σκοτώθηκε και χθες, Κυριακή, αποκάλυψε νέα στοιχεία γι’ αυτή την υπόθεση, από τα οποία προκύπτει ότι οι πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης συγκάλυψης υπηρετούσαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και τη μοιραία βραδιά του εγκλήματος των Τεμπών στη Λάρισα αλλά και ένας εξ αυτών μέχρι σήμερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα