H Αδειλίνη υπηρετεί την προπαγάνδα της Ν.Δ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέψευσε κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις Καρυστιανού για να γίνει αρεστή στο Μαξίμου πλήττοντας το κύρος της θέσης της

Οσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να βγάλει από τη δημόσια ατζέντα το έγκλημα των Τεμπών και την επακόλουθη προσπάθεια συγκάλυψής του, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θέτουν την κυβέρνηση σε θέση απολογουμένου.

Χθες το απόγευμα και με πολλές εβδομάδες καθυστέρηση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη από το Φόρουμ των Δελφών, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανού, ότι δηλαδή την είχε παραπέμψει να πάει στην εκκλησία, είπε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η Δικαιοσύνη, την παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται». Την ίδια στιγμή, και κόντρα στις 1.350.000 υπογραφές των πολιτών που ζητούν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπερασπίστηκε τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι δεν εμποδίζει από το να καταδικαστούν υπουργοί.

«Οι διατάξεις, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας από εμάς για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ποινική ευθύνη, οι διατάξεις του 86 του Συντάγματος διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και υπάρχουν στο ελληνικό Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν εισηγήθηκε την αναθεώρησή τους» είπε και συμπλήρωσε: «Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών και τη βουλευτική ασυλία, ασυλίες υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και όχι μόνο, και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών». Την ίδια ώρα μαίνεται η φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό από την παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ για τα μονταρισμένα ηχητικά της νύχτας του εγκλήματος των Τεμπών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με προκλητικό ύφος χαρακτήρισε χθες τις αποκαλύψεις «μη θέμα», επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αποτινάξει από την κυβέρνηση τη βαριά σκιά του εγκλήματος. Οι αναφορές Μαρινάκη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μέσω μιας ιδιαίτερα σκληρής ανακοίνωσης, χαρακτήρισε «τοξικό» τον κ. Μαρινάκη, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από αυτήν για το μονταρισμένο ηχητικό που έκανε τον γύρο του διαδικτύου την επόμενη ημέρα του εγκλήματος, ενώ αποτέλεσε και αιχμή του δόρατος στο αφήγημα του πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα