Μεγάλη έκθεση για το Διάστημα στο Γουδή

Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του Διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό, προσφέρει στους επισκέπτες η έκθεση «Life in Space. Η Ζωή στο Διάστημα», η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (19/10-15/1/2024), στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση με θέμα το Διάστημα, με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center» της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, το The U.S. Space & Rocket Center και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό.

Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητος θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο Διάστημα, ενώ περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα «ταξιδέψουν» στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη Σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού -γερμανικής καταγωγής- μηχανικού Βέρνερ Φον Μπράουν, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Space Camp με απουσία βαρύτητας

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντάς τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

Στα 1.500 τ.μ. της έκθεσης θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα; Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός; Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα; Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού; Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο Διάστημα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα