Παραδόθηκε η νέα Πνευμονολογική Κλινική του «Παπανικολάου»

Υστερα από 16 μήνες παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ασθενείς από τις προσεχείς ημέρες η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, η οποία αποκαταστάθηκε μετά την καταστροφή που υπέστη από την πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Η αποκατάσταση της κλινικής, που διαθέτει 34 κλίνες, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.136.561,33 ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ απομένουν ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κρεβάτια, ερμάρια), ώστε να υποδεχτεί το αργότερο εντός 10 ημερών τους ασθενείς, που προς το παρόν νοσηλεύονται σε άλλον χώρο.

Ελλειψη προσωπικού

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εξοπλισμός της κλινικής είναι επαρκής, αλλά η έλλειψη προσωπικού παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα, καθώς οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται και δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε την κλινική το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ξεκίνησε, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, από τσιγάρο που είχε ανάψει ένας από τους ασθενείς.

Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη τη μονάδα, η οποία εκείνο το διάστημα λειτουργούσε ως κλινική Covid, και χάρη στην έγκαιρη διακοπή της παροχής οξυγόνου δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Από τότε έγιναν άπειρες εκκλήσεις, για αποκατάσταση των ζημιών, αλλά μόλις πριν από δύο μήνες εγκρίθηκε το κονδύλι του 1.00.000 ευρώ που στοίχισε η ανακαίνιση της κλινικής και έτσι ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα