Γιαούρτια και ροδάκινα στα γραφεία Βενιζέλου – Μαγκριώτη

Ούτε μια μέρα δεν αφήνουν στην ησυχία τους τα στελέχη της κυβέρνησης οι αγανακτισμένοι πολίτες. Στο τελευταίο «δελτίο συμβάντων» καταγράφηκαν συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες στα πολιτικά γραφεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη και του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη, ενώ φραστική επίθεση δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο κ. Πρωτόπαπας συνέτρωγε το βράδυ της Τετάρτης με την παρέα του σε ταβέρνα στα Μελίσσια, όταν κάποια στιγμή έγινε αντιληπτός από τους πελάτες. Τότε περίπου 10 με 15 άτομα σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και άρχισαν να επιτίθενται φραστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την οργή τους για την οικονομική πολιτική αλλά και τη βία που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις 28 και τις 29 Ιουνίου. Ο «διάλογος» κράτησε για αρκετή ώρα, δίχως ευτυχώς να προκληθεί κάποιο επεισόδιο. «Ηταν μερικά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία» είπε ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό. «Ημασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με τόσα άτομα, και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις» προσέθεσε.

Την ίδια ώρα ομάδα αγανακτισμένων πολιτών της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε έξω από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι περίπου 150 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και πέταξαν γιαούρτια και ροδάκινα στην είσοδο του κτιρίου, όπως έπραξαν και λίγο αργότερα έξω από το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μακριώτη.

Στο μεταξύ για μια ακόμη φορά στόχος έγιναν τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και το γραφείο του βουλευτή Μανόλη Στρατάκη στο Ηράκλειο. Σε αυτήν την περίπτωση οι περισσότεροι από τους αγανακτισμένους ήταν οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκτόξευσαν αβγά και ντομάτες, ενώ κάποιοι πιο θερμόαιμοι προξένησαν μικρές φθορές στις εισόδους των γραφείων.

Τις ενέργειες καταδίκασε πάντως το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των αυτοκινητιστών.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα