Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική του Ιπποκρατείου ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο
Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη αργά το βράδυ του Σαββάτου. Η οικογένειά του φοβήθηκε ότι έπαθε εγκεφαλικό ή καρδιαγγειακό επεισόδιο, καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχε υποβληθεί σε τριπλό μπαϊπάς. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε δημόσιο νοσοκομείο. Οπως είπαν στη «δημοκρατία» άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, φοβήθηκαν ότι κινδύνεψε η ζωή του.
Το ίδιο υπέθεσαν και οι θεράποντες ιατροί που του έκαναν τις πρώτες εξετάσεις, καθώς ο πρώην ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Το πρόβλημα προήλθε μάλλον από αλληλεπίδραση φαρμάκων λόγω του προστάτη, που τον ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.
Ο ασθενής διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που εφημέρευε, στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι ο 78χρονος πρώην υπουργός του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, λόγω θρόμβωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί στο τριπλό μπαϊπάς.
Χωρίς αισθήσεις
«Εχασε τις αισθήσεις του και καλέσαμε το ΕΚΑΒ, νομίζαμε ότι έπαθε εγκεφαλικό ή καρδιά. Στο Ιπποκράτειο οι γιατροί τού χορήγησαν αντιβίωση και αμέσως συνήλθε, μας κοίταξε και άρχισε να επικοινωνεί με το περιβάλλον του» είπε στη «δημοκρατία» στενός συνεργάτης του και συνέχισε: «Τελικά το πρόβλημα εντοπίζεται στον προστάτη. Επίσχεση ούρων, μας είπαν οι γιατροί, δηλαδή δεν μπορεί να ουρήσει, τοποθετήθηκε καθετήρας. Οπως μας ενημέρωσαν οι θεράποντες γιατροί του, αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε. Οι γιατροί εκτιμούν ότι έγινε αλληλεπίδραση των φαρμάκων που λαμβάνει, γι’ αυτό θα γίνει αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής».
Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε υποβληθεί σε τριπλό μπαϊπάς στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν λόγω υποτροπής φλεβικής θρόμβωσης του δεξιού ποδιού.
Τότε μάλιστα είχε κάνει την τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης από τον Κορυδαλλό -που δεν είχε γίνει δεκτή- και, όπως εκτιμά το περιβάλλον του, αυτή η απόφαση επιβάρυνε την ήδη βεβαρημένη υγεία του.
