Στο Αγιον Ορος ο Τζέφρι Πάιατ: «Είναι όντως πνευματικός τόπος»

Κοινωνός και θαυμαστής της ορθόδοξης παράδοσης έγινε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Αγιον Ορος. Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης φαίνεται ότι μαγεύτηκε όχι μόνο από την πνευματικότητα του Αθωνα, αλλά και από την υπέροχη φύση και το παρθένο φυσικό τοπίο, κάτι που φρόντισε και ο ίδιος να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς ακολούθους του.

«Το Ορος Αθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπαιδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης.

Χθες ο Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε τις Καρυές, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από την Ιερά Επιστασία. Τα μέλη της ενημέρωσαν τον Τζέφρι Πάιατ για την ιστορία του ορθόδοξου μοναχισμού και της αθωνικής μοναστικής πολιτείας, που διοικείται από τους εκπροσώπους των 20 Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών.

Στη συνέχεια οι Αγιορείτες ξενάγησαν τον πρέσβη και στον αρχαίο ναό του Πρωτάτου όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η Εφέστια Εικόνα του Αγίου Ορους, η Παναγία «Αξιον Εστί». Τελευταίος σταθμός του πρέσβη των ΗΠΑ ήταν η Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στο μοναδικό κτιριακό συγκρότημα ο ηγούμενος γέρων Ελισσαίος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα