Νέα εξαίρεση ζήτησε η Πισπιρίγκου!

Επεισοδιακή η απολογία της για τον χαμό της Ιριδας και της Μαλένας.

Ε πεισοδιακά εξελίχθηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Ιριδας και Μαλένας. Η 33χρονη κατηγορουμένη υπέβαλε δεύτερο αίτημα εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου, κάνοντας λόγο για μεροληψία σε βάρος της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα θα εξεταστεί άμεσα και ενδεχομένως ακόμη και σήμερα θα υπάρξει βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που θα αποφανθεί επί του ζητήματος. Σε περίπτωση που η αίτηση εξαίρεσης απορριφθεί, η απολογία της θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Νωρίτερα, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας είχε αποχωρήσει από το ανακριτικό γραφείο, κάνοντας λόγο για ερωτήσεις «κουτσομπολίστικου» περιεχομένου από την ανακρίτρια και προαναγγέλλοντας την αίτηση εξαίρεσης που θα υπέβαλλε. «Εχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές, καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως, μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια, πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα, αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη.

Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα, για ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον Δικηγορικό Σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Η 33χρονη εμφανίστηκε νωρίς το πρωί με ένα υπόμνημα 125 σελίδων ενώπιον της ανακρίτριας, στο οποίο περιέχονται καταθέσεις από ειδικούς επιστήμονες που αμφισβητούν το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά για τους θανάτους των δύο παιδιών της.

Με «όπλο» τις καταθέσεις έξι ιατροδικαστών, που υποστηρίζουν ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε παθολογικά αίτια, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης. Η δίωξη στηρίχθηκε στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών. Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδιά της αποτέλεσε για τους δύο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνον εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Συγκεκριμένα, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους που είναι στη δικογραφία την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο, δηλαδή είχε πεθάνει πριν από ώρα. Μάλιστα, οι ίδιοι σημειώνουν στις καταθέσεις τους ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αν και είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, είχε ελεγχθεί ιατρικά και ήταν καλά στην υγεία του.

Σχετικά με τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας, από τη δικογραφία προκύπτει ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς ότι ο θάνατός του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Και στην περίπτωση της Ιριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρα πριν ειδοποιήσει η μητέρα του και φτάσουν οι διασώστες, αφού το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία, γεγονός που κατά τους ιατροδικαστές αποτελεί απόδειξη ότι ο θάνατός του είχε επέλθει ώρα πριν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα