Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Κοζάνη, όταν διερχόμενοι εντόπισαν αυτοκίνητο να επιπλέει στη λίμνη Πολυφύτου, σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από την περιοχή του Βελβεντού, κοντά στο ρέμα Λάφιστα. Λίγη ώρα αργότερα, οι Αρχές προχώρησαν σε επιχείρηση ανάσυρσης του οχήματος, μέσα στο οποίο βρέθηκε η σορός ενός άνδρα, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και των ιατροδικαστικών Αρχών.
Το περιστατικό καταγράφηκε περίπου στις 10:00, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται να συνδράμουν και αλιευτικά σκάφη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες το όχημα κατέληξε στα νερά της λίμνης.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε δηλωθεί η εξαφάνιση ενός 73χρονου άνδρα από το Βελβεντό.
Παρότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η σορός ενδέχεται να ανήκει στον ηλικιωμένο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της επίσημης αναγνώρισης, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα κληθεί να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.
