Η Ρίβερ Πλέιτ προχωρά στις διαπραγματεύσεις για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, με προσφορά που έχει φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Ολυμπιακός ζητά τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ή και περισσότερα για την παραχώρησή του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αργεντινής TYC, η Ρίβερ Πλέιτ έχει ήδη εξασφαλίσει την απόκτηση του Άνχελ Κορέα, που αποτελεί τη έκτη μεταγραφή της στη χειμερινή περίοδο. Παρά τον μεγάλο αριθμό νέων προσθηκών, ο σύλλογος συνεχίζει τις κινήσεις του στην αγορά, με προχωρημένες συνομιλίες με τον Ολυμπιακό για τον ακραίο αμυντικό Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Βέλεζ Σάρσφιλντ.
Η πιο πρόσφατη προσφορά της Ρίβερ για τον Ορτέγκα ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ο Ολυμπιακός επιδιώκει πώληση έναντι 5,5 εκατομμυρίων ή και παραπάνω. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιθυμία του παίκτη να φορέσει τη φανέλα της Ρίβερ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς σε περίπτωση που εκφράσει τέτοια βούληση, μπορεί να πιέσει τον Ολυμπιακό να αποδεχθεί την προσφορά των “Εκατομμυριούχων”.
Επιπλέον, ο Ορτέγκα προορίζεται να διεκδικήσει θέση βασικού δίπλα στον Μάρκος Ακούνια, καθώς ο Ματίας Βίνια, που ήρθε δανεικός στις αρχές της σεζόν, δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον προπονητή Εντουάρντο Κουντέ ούτε τη διοίκηση με τις εμφανίσεις του.
Γέννημα θρέμμα της Σάντα Φε, ο Ορτέγκα έκανε το ντεμπούτο του με τη Βέλεζ τον Νοέμβριο του 2017 σε νίκη 3-0 επί της Ολίμπο. Αν και χρειάστηκε χρόνο για να καθιερωθεί ως βασικός, το πέτυχε στα μέσα του 2021. Την επόμενη χρονιά, αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά του Copa Libertadores, αποκλείοντας μάλιστα τη Ρίβερ στον γύρο των 16. Στα μέσα του 2023, μετά από 153 συμμετοχές, 3 γκολ και 14 ασίστ, μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό με μεταγραφικό ποσό 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ορτέγκα έχει κληθεί στην εθνική ομάδα U-20 και έχει αγωνιστεί με την U-23 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το 2023, ο Λιονέλ Σκαλόνι τον κάλεσε στην ανδρική εθνική ομάδα, χωρίς όμως να καταγράψει συμμετοχή σε αγώνα.
