Ωραίο παιχνίδι στην Καλλιθέα, όπου η ΑΕΛ Novibet έκανε το 2/2 κόντρα σε Τρίκαλα (0-4) και Athens Kallithea (1-3), ώστε να προκριθεί στη league phase του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο πρώτο 20άλεπτο δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Ωστόσο, στο 44’ ο διαιτητής Τουλούμης υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Ματίγεβιτς, απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν λόγο για φυσιολογική στάση σώματος.
Από την εκτέλεση, ο Παπαγεωργίου ευστόχησε και διαμόρφωσε το 0-1 στο τέλος του ημιχρόνου (45’).
Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι «βυσσινί» οργάνωσαν ιδανικά μια αντεπίθεση και ξανά ο Παπαγεωργίου, με το δεύτερο γκολ του, έγραψε το 0-2 στο 54’.
Καθώς το παιχνίδι έμοιαζε να «σβήνει», η Athens Kallithea βρήκε αντίδραση. Στο 87’ ο Μανιάς, με ωραίο σουτ μετά από σέντρα του Φροσύνη, μείωσε σε 1-2 και άνοιξε ξανά το ματς.
Η ΑΕΛ άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών και στο 90+3’ ο Αλμπάνης, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της, πέτυχε το 1-3, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» και ολοκληρώνοντας τη νίκη-πρόκριση.
Athens Kallithea (Βαγγέλης Μόρας): Αγγελόπουλος (58′ Πανορμίτης), Προβυδάκης (83′ Φροσύνης), Ματίγεβιτς, Μλάντεν, Αναστασίου, Λόπες, Τζανδάρης, Φαϊτάκης, Κοντονίκος (58′ Καντίγιο), Μπαουτίστα (73′ Βάρκας), Ρόμο (73′ Μανιάς).
ΑΕΛ Novibet (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βενετικίδης, Αγαπάκης (73′ Σάκιτς), Ρισβάνης (72′ Τσελεπίδης), Καραγιαννίδης, Μπούσης, Τσιγγάρας, Αντράντα, Νοικοκυράκης, Παπαγεωργίου (72′ Λέλεκας), Μακρής (80′ Αλμπάνης), Νίτσος (65′ Ζτούπης).
