Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Παλιά Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στα δικά του φοιτητικά και ακαδημαϊκά χρόνια στο ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας πως πέρασε εκεί εξαιρετικά γόνιμα και δημιουργικά χρόνια. Παράλληλα, ευχήθηκε δύναμη στο εκπαιδευτικό προσωπικό που κρατά στα χέρια του την παιδεία της νεολαίας. Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, χαρακτήρισε το πανεπιστήμιο «δεύτερο σπίτι» του Μακαριωτάτου, ενώ στάθηκε στη συμπλήρωση 190 ετών προσφοράς του ιδρύματος, τη λειτουργία παραρτήματος στην Κύπρο και τη διπλάσια ενίσχυση του νέου προσωπικού.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δραστηριότητα του Αρχιεπισκόπου συνεχίστηκε το απόγευμα με τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το κλίμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη διαρκή προσπάθεια υλοποίησης των πρωθυπουργικών εξαγγελιών. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και η στήριξη των ευπαθών ομάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου για τη δημιουργία ειδικών εστιών που θα φιλοξενούν νέους φοιτητές αλλά και νέες οικογένειες, με στόχο την έμπρακτη αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και του αυξημένου κόστους κατοικίας στην Αθήνα.
