Κωλοτούμπες κι’ αράχνες…

Για σήμερα είχα ετοιμάσει άλλο σημείωμα. Όμως η επικαιρότητα το έβαλε στη μπάντα και με κίνδυνο να γίνω ολίγον, έως κάργα, αντιπαθής σε φίλους, γνωστούς και νεοδημοκράτες γενικώς, το κάθισα στο πάγκο και έβαλα βασικό, με την πρώτη ομάδα, το παρόν κείμενο  και ο Θεός βοηθός.

  • Του Χρήστου Μπολώση

Σήμερα λοιπόν, είμαι πολύ θυμωμένος. Ο λόγος, είναι η θρασυτάτη στάση του «τιμημένου» ΚΚΕ και η αδυναμία της κυβερνήσεως να κυβερνήσει αυτό τον τόπο

Αφορμή για το κείμενο αυτό, που θα είναι μία μικρή σταχυολόγηση ολισθημάτων, πήρα από την ‘’σθεναρή’’ στάση της κυβερνήσεως έναντι του ΚΚΕ και του… Βαρουφάκη (μ’ ένα ν) στο θέμα του εορτασμού του πολυτεχνείου.

Τώρα θα μου πείτε πού τα θυμήθηκα; Ε, να έτσι σεκλετίστηκα, που έλεγε και ο Βασίλης Λογοθετίδης.

Είναι λοιπόν γεγονός, ότι όταν βλέπαμε – και αγαλλίαζε το μέσα μας – την ορκωμοσία και τις πρώτες ημέρες της νέας κυβερνήσεως της ΝΔ, άλλα προσδοκούσαμε. Ακόμα και το μοίρασμα σε κάθε υπουργό ενός φακέλου με τις άμεσες προτεραιότητές τους, έδειχναν οργάνωση και σχέδιο.  Βέβαια ορισμένα ονόματα, που έσκασαν μύτη μας έκαναν να ψυλλιαστούμε διάφορα,  αλλά δεν θέλαμε και να πιστέψουμε, αυτά που ψυλλιζόμαστε.

Όμως στην Ελλάδα κάθε θαύμα διαρκή τρεις ημέρες και το μεγάλο τέσσαρες. Και με τα πρώτα ζόρια από Περισσό ή ΣΥΡΙΖΑ μεριά, άρχισαν κάτι κωλοτούμπες, να τις βλέπουν οι σαλτιμπάγκοι στα τσίρκα και να ρωτάνε πότε αρχίζει το φροντιστήριο.

Είπε το λοιπόν η κυβέρνηση, να γιορτάσει τα 200 χρόνια από το 1821 και όρισε μάλιστα και υπεύθυνη την δοκιμασμένη κυρία Γιάννα. Πριν ακόμα τελειώσουν τα καλωσορίσματα, βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί, ότι οι εορτές δεν θα πρέπει να έχουν εθνοκεντρικό χαρακτήρα, αλλά να είναι κάτι σαν την Γιουροβίζιον να πούμε ή, άντε, σαν το πανηγύρι του Άϊ Λιά. Έντρομος ο κ. Γεραπετρίτης υπογράφει υπεύθυνη δήλωση, ότι θα συμμορφωθεί πλήρως προς τας υποδείξεις και να μείνουν ήσυχοι οι σύντροφοι. Παίρνουν θάρρος και κάτι περίεργα μέλη της επιτροπής και αρχίζουν τις τρίχες. Ότι ο Καποδίστριας ήταν Δικτάτορας, ότι ο Κολοκοτρώνης χρώσταγε στην ΔΕΗ, ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος  δεν είχε δηλώσει στο Ε9 το Χάνι της Γραβιάς, ότι η Μαντώ Μαυρογένους χρώσταγε στο ΝΑΤ και άλλα τέτοια όμορφα.

Πέσανε κάτι φάπες στα μουλωχτά και το πράγμα κάπως συμμαζεύτηκε, αφού προηγουμένως μερικοί σοβαροί, όπως η κ. Ευθυμίου, τους μούντζωσε και παραιτήθηκε, καθ’ όσον η γυναίκα ξέρει από ιστορία.

Φέρνει ο κ. Τσιάρας νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο όποιος κάνει μη προβλεπόμενο προσκλητήριο αγίων ή εκκλησιαστικών ειδών, ήγουν βλασφημεί τα Θεία, διαπράττει ποινικό αδίκημα. Αγριεύει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ψελλίζει «συγγνώμη και δεν θα το ξανακάνουμε».

Είχε πει προεκλογικώς η ΝΔ, ότι θα σταματήσει την ροή λαθρομεταναστών. Αυτό βέβαια ήταν, εν γνώσει της, εις βάρος της οικονομίας, διότι αυτοί, ως γνωστόν, είναι κάτι μεταξύ Ωνάση και Ροκφέλερ και θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά σκέφτηκε ότι με τον κ. Σταϊκούρα θα το περπατήσει καλά το θέμα. Τελικώς  καταλήξαμε κάθε πόλη να έχει από ένα hot spot για να πορεύεται. Κάποιοι κάποτε έλεγαν «Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο», αλλά ήταν γραφικοί. Τώρα λέμε «Κάθε πόλη και δομή – τρομάρα μας –  κάθε χωριό και τσαντιρομαχαλάς» και είμαστε απλώς κορόιδα.

Σε κάποια προεκλογική μάζωξη, πρωτοκλασάτος σήμερα υπουργός, είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση στον υποφαινόμενο: «Πάντως εμείς δεν θα γίνουμε ρεσεψιονίστ των ξένων» (πού να τολμήσει να ψελλίσει «λαθρομεταναστών»;). Μπορεί ρεσεψιονίστ όντως να μην έγιναν, έγιναν όμως «χαλί να τους πατήσεις». Έχει διαφορά.

Επί τέλους εγκαινιάστηκε και το τζαμί στον Βοτανικό και ησυχάσαμε διότι τώρα, λέει,  τους μαντρώσαμε όλους τους ανά την Αττική μουσουλμάνους και τζιχαντιστές και έκλεισαν τα παράνομα τζαμιά. Κάπου μακριά ακούγεται ο Μάρκος Βαμβακάρης: «Σε γελάσανε μη χάνεις τον καιρό σου» και τα καβούρια στο Πέραμα έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Και ερχόμαστε στον κορωνοϊό, για τον οποίο βέβαια δεν θα κατηγορήσουμε την κυβέρνηση, η οποία την Άνοιξη με σύντονες και προσεκτικές κινήσεις αντιμετώπισε θαυμάσια το πρόβλημα, προειδοποιώντας μας όμως, ότι το Φθινόπωρο, θα μας έλθει νέο κύμα και τότε θα μας φύγει η μαγκιά. Όση θα μας είχε μείνει τέλος πάντων. Βέβαια μερικά θεματάκια είχαμε και τότε. Θεματάκια από τα οποία (ξανα)φάνηκε η ατολμία της κυβερνήσεως να δήξει την πυγμή που χρειαζόταν. Έτσι, ενώ με θράσος απαγόρευσε τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μάλλον για να μη δυσαρεστήσει τους Τούρκους, αλλά και το εορτασμό του Πάσχα, μάλλον για να μη δυσαρεστήσει τους παρεπιδημούντες μουσουλμάνους, ανέχθηκε το ΚΚΕ να κάνει με το «έτσι θέλω» την συγκέντρωση της πρωτομαγιάς, κάνοντας τον Μοσκιό [1].

Οι προειδοποιήσεις και οι περιορισμοί φαίνεται ότι ήταν μόνο για εμάς. Την πλέμπα.

Έτσι στις 7 Οκτωβρίου, συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο γύρο στους 15.000  «δημοκρατικοί», που δίκασαν την Χρυσή Αυγή. Η συγκέντρωση, όχι μόνο δεν απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση, αλλά έστειλε και τον διευθυντή της Γιάννη Μπρατάκο, γιό ου Άγγελου, να την εκπροσωπήσει, ο δε ανεκδιήγητος Άδωνης την χαρακτήρισε ως συγκέντρωση για «Ιερό σκοπό». Τι του λες τώρα, που άλλα μας έδειχνε μικρός και άλλα τώρα.

Συνεχίζοντας την πολιτική αντιμετωπίσεως του κορωνοϊού η κυβέρνηση απαγορεύει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μάλλον για να μη παρεξηγηθούν οι Ιταλοί και ζητήσουν να ακυρωθεί η συμφωνία που τους έδινε τα ψάρια του Ιονίου. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου ο κ. πρωθυπουργός,  αλλά και ουδείς εκπρόσωπος της κυβερνήσεως κατέθεσε έστω ένα στεφάνι σον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στη μνήμη των παλικαριών που σκοτώθηκαν  στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Εκτός  και αν η Ηλένια μετράει περισσότερο για τον πρωθυπουργό από τον υπολοχαγό Διάκο και τον συνταγματάρχη Φριζή.

Και φτάνουμε στην επέτειο του πολυτεχνείου. Ξέρετε εκείνη που ξεσηκώθηκε το ΚΚΕ, που όμως τότε  την είχε χαρακτηρίσει προβοκάτσια και λέμε όλοι ότι και τώρα θα εφαρμοσθεί ό,τι ακριβώς εφαρμόστηκε για τις Εθνικές Επετείους. Μας το διαβεβαίωσαν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο κ Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός η ΕΛΑΣ (ξεχνάω τ’ όνομά του). «Θα εφαρμοσθεί ο νόμος». Τέλος και τα σκυλιά δεμένα. Πλην του ΚΚΕ, το οποίο έκανε όμορφα – όμορφα την συγκέντρωση, που είχε προγραμματίσει και εξαγγείλει και τους υπουργούς να γελοιοποιούνται για ακόμα μία φορά, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι δεν ήταν «συγκέντρωση», αλλά «μία πολιτική εκδήλωση», στην οποία είδαμε στρατηγούς της Αστυνομίας να παρακαλάνε τον σ. Κουτσούμπα να συστήσει στους συγκεντρωμένους να φοράνε μάσκες και να κρατάνε αποστάσεις…

Ίδιες «πολιτικές εκδηλώσεις» δηλαδή κουρέλιασμα του νόμου και εξευτελισμό του κράτους, έκαναν και ο ΣYΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης μ’ ένα «ν». Ο σανός προς τον «πάντοτε προδομένο λαό», μοιράζεται δωρεάν.

Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Το τραγικότερο ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να καταθέσει στεφάνι στη κεφάλα ου Σβορώνου στο πολυτεχνείο. Σε ποιους; Στους νεκρούς ντε! Αυτούς τους ανύπαρκτους νεκρούς, αφού τρία πορίσματα (Εισαγγελέως Τσεβά, Αστυνομικού Διευθυντού Σαμπάνη και Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών), μας βεβαίωσαν ότι ουδείς σκοτώθηκε μέσα στον χώρο του πολυτεχνείου. Όμως ο κ Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι, ενώ δεν έκανε το ίδιο για τους νεκρούς το 1821 και του 1940. Ντροπή του!

Παρεμπιπτόντως ο κ. πρωθυπουργός και οι συν αυτώ ας διαβάσουν το άρθρο του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Antinews στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012 σχετικώς με το «πολυτεχνείο». Περιέργως, το άρθρο αυτό δεν υπάρχει στο Antinews, διότι προφανώς ενοχλεί. Υπάρχει όμως στην ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα» στην διεύθυνση https://www.protothema.gr/greece/article/237116/o-xrysanthos-lazaridhs-gia-to-polytexneio/, στην οποία μπορείτε να το διαβάσετε

Και τώρα; Τώρα, έχουμε την επέτειο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου. Νέα «πυγμή» της κυβερνήσεως, νέα «πολιτική εκδήλωση» και νέα μπαχαλοποίηση της Αθήνας αναμένεται.

Ο καλός μου φίλος ο Γιώργης Κ. από το Ρέθυμνο, με αφορμή όλα αυτά τα ωραία που γίνονται γύρω μας, μου θύμισε μια κρητική μαντινάδα. Απολαύστε την:

«Τα πορτοκάλια του χωριού,

γεμίζουνε βαπόρι.

´Ο,τι σκατά είναι ο Δήμαρχος,

είναι κι’ οι ψηφοφόροι».

Και επειδή μετά από όλα αυτά μερικοί αφελείς μπορεί να ρωτήσουν: «Και τι να ψηφήσουμε. Να ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Όχι. Χίλιες φορές όχι. Προς Θεού θα είναι συμφορά να ξαναλουστούμε τους ανεκδιήγητους Φίληδες, Πολάκηδες και Γαβρόγλου. Απλώς να έρθει η πραγματική Νέα Δημοκρατία και ο νοών νοείτω εκτός και αν δεν «νοείτω»,  όποτε αύριο με τον κηδεμόνα του, που έλεγε και ο μέγιστος Νίκος Τσιφόρος.

ΥΓ:  Ο τίτλος του άρθρου δεν έχει και πολύ σχέση με το θέμα μου, αλλά μήπως και η κυβέρνηση έχει σχέση με την πραγματικότητα;

  • Επί του πιεστηρίου

Θερμότατα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και στο ΥΕΘΑ για την υπέροχη προβολή στην πρόσοψη του κτιρίου της βουλής του βίντεο για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αντίδραση των εθνομηδενιστών Φίλη, Βαρουφάκη και σία δείχνει ότι πραγματικά είναι στο σωστό δρόμο. Χίλια μπράβο στην κυβέρνηση. Να λοιπόν τι εννοούσαμε, όταν πιο πάνω λέγαμε «Απλώς να έρθει η πραγματική Νέα Δημοκρατία».

[1] Στις 6 Ιανουαρίου του 1931, στην Καλλιθέα, έγινε ένα φρικιαστικό έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο. Η Άρτεμις Κάστρου και η κόρη της Φούλα Αθανασοπούλου, με τη βοήθεια του ανιψιού τους Μοσκιού, σκότωσαν τον Μήτσο Αθανασόπουλο, σύζυγο της Φούλας. Αφού τεμάχισαν το πτώμα του, το έβαλαν σε σάκους και το πέταξαν στον ποταμό Κηφισό. Η ιστορία μάλιστα έγινε και τραγούδι: «Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ‘μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά, τα νιάτα σου να χάσεις…». Η υπόθεση συντάραξε την κοινή γνώμη και καλύφθηκε εκτενώς από τις εφημερίδες της εποχής.

Οι δύο γυναίκες δικάστηκαν ένα χρόνο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Στο δικαστήριο κλήθηκε και ο ανιψιός τους Μοσκιός, που βοήθησε τη Φούλα και την Κάστρου να δολοφονήσουν τον Αθανασόπουλο. Όμως σε όλη τη διάρκεια της δίκης δεν είπε λέξη.

Η παροιμιώδης «σιωπή» του στο δικαστήριο, καταγράφηκε στη συνέχεια ως λαϊκή ρήση. «Κάνεις τον Μοσκιό», έλεγε ο κόσμος.

Για την ιστορία θα θυμίσουμε ότι η Φούλα και η Κάστρου αποφυλακίστηκαν το 1941. Στη συνέχεια ο διευθυντής των φυλακών «Αβέρωφ», παντρεύτηκε την Φούλα…

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα