Αυτοκέρασμα εις μνήμην…

Είναι μακράν καλύτερη η σιωπή όταν η ομιλία ή τα γραπτά σε εκθέτουν και ακυρώνουν δεκαετίες προπαγάνδας υπέρ σου

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χθες είχε τη γιορτή του. Για να το γιορτάσει θυμήθηκε έναν φίλο του που σκοτώθηκε και κέρασε τον εαυτό του μια πτώση με αλεξίπτωτο! Η χαρμολύπη του για τον συνδυασμό γιορτής αλλά και θλίψης απαθανατίστηκε σε μια ανάρτηση στο facebook.

Ο Κώστας Μπακογιάννης άναψε κερί για τον φίλο του, που του λείπει, στο ψηφιακό παρεκκλήσι του Μάρκου του Ζούκερμπεργκ του Λογοκριτή και, αντί για χαρτάκι «υπέρ αναπαύσεως», άφησε στο διαδικτυακό παγκάρι μια φωτογραφία του, στην οποία δείχνει πανευτυχής την ώρα που κάνει πτώση με αλεξίπτωτο και κάποιος άλλος (προφανώς ο εκπαιδευτής του) βρίσκεται καβαλημένος στην πλάτη του.

Για να συμπληρώσει ιδανικά αυτό που, σε πολιτικό επίπεδο, φαντάζει σαν απωθητική εικόνα απόπειρας αυτοπροβολής, άφησε και δυο τρεις κλισαρισμένες παρόλες, από αυτές που μοσχοπουλάνε στους βαριεστημένους κυβερνοταξιδιώτες, που σκοτώνουν την ώρα τους διαβάζοντας αναρτήσεις του γόνου της μητσοτακοδυναστείας. Εγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης: «Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά. Το δώρο που μου έκανα, στη μνήμη του φίλου μου Θοδωρή Παντελάκη. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες».

Από όλα τα παραπάνω δεν κάνουν, ασφαλώς, εντύπωση τα κλισέ (μυαλά = αλεξίπτωτα). Ούτε φανατικός ψηφοφόρος του δεν θα περίμενε από τον κ. Μπακογιάννη κάτι πρωτότυπο. Ο,τι είναι της μοδός το φοράει χαμογελαστός και ποζάρει προς άγραν συμπαθειών. Ακόμα κι όταν κάτι δεν είναι της μοδό αλλά το γουστάρει ο ίδιος μάς το φοράει σαν κολάρο (βλέπε «Μεγάλος Περίπατος») και στέλνει τον λογαριασμό στους δημότες.

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του ανδρός είναι το πόσο… καρφώνεται μόνος του! Τη θύμηση φίλου του, που έχει σκοτωθεί, τη συνδύασε με δώρο στον εαυτό του, επειδή γιόρταζε! Οι κοινοί θνητοί, αν θυμηθούν κάναν κολλητό που εκδήμησε, θα συγκινηθούν, ίσως ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία, μπορεί να κάνουν ένα τρισάγιο στη μνήμη του, θα πιουν μόνοι τους ένα ποτό μακαρίζοντάς τον νοερά. Δεν θα φωτογραφηθούν σκασμένοι στα γέλια, ποστάροντας στη συνέχεια μια επαγγελματική λήψη (γεγονός που δείχνει πόσο… αυθόρμητο ήταν όλο τούτο) με την αφεντομουτσουνάρα τους στο facebook.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα