Η Εθνική με… επαναστατικό αέρα πήρε πολύτιμο «Χ» απέναντι στην Ισπανία

Ελλαδάρα! Απλά δεν γινόταν να χάσει η Εθνική μας τέτοια μέρα. Τα ελληνόπουλα γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης παίρνοντας παλικαρίσια 1-1 από την Ισπανία στη Γρανάδα. Πολύ σημαντικός βαθμός στην προσπάθεια να προκριθούμε στα τελικά του Μουντιάλ.

Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι όπως αναμενόταν, ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα. Ο χαμηλός ρυθμός από την Ισπανία έδωσε το δικαίωμα στην Ελλάδα να βγάλει αναίμακτα την πρώτη μισή ώρα. Δεν έλειπε το θάρρος, οι διεθνείς πίεζαν ψηλά όποτε είχαν την ευκαιρία, αλλά έλειπε η δυνατότητα για αντεπίθεση και λίγο καλύτερο κράτημα της μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν βέβαια συντριπτικά την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν δοκάρι με τον Ολμο στο 32′ από το ύψος της περιοχής. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, άνοιξαν το σκορ. Ο Κόκε έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μοράτα, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Μπακάκη, κοντρόλαρε με το στήθος και προτού σκάσει η μπάλα κάτω νίκησε με το αριστερό τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Στην πραγματικότητα, η Εθνική πλήρωσε μια αδράνεια, αφού ήταν διαβασμένη και είχε στηθεί σωστά πάνω στο χορτάρι. Ουσιαστικά με δυο φάσεις των Ισπανών ατύχησε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας δεχτεί γκολ.

Στην επανάληψη ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έκανε πιο ορθολογικό το σύστημα της Εθνικής ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Σιώπη και Τζόλη, και η Ελλάδα κατάφερε να φέρει νωρίς το ματς στα ίσα. Ο Ινίγο Μαρτίνεθ βρήκε «γεμάτα» τον Μασούρα στο πόδι σε προσπάθειά του να διώξει, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τους Ισπανούς να διαμαρτύρονται. Πήρε και κίτρινη κάρτα, διότι σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του. Ο Μπακασέτας που εκτέλεσε το πέναλτι έστειλε την μπάλα στον ουρανό τον τέρματος του Σιμόν, σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας και ισοφάρισε σε 1-1 για την Εθνική μας ομάδα.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Εθνική ισορρόπησε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι, κράτησε καλύτερα την μπάλα και έκλεισε τους διαδρόμους. Η Ελλάδα άντεξε και ξεκίνησε με το δεξί τη διοργάνωση παίρνοντας βαθμό από την Ισπανία.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Ράμος(46′ Μαρτίνζε), Γκαρσία, Γκαγιά, Ολμο (65′ Πέντρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72′ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Σαλβατιέρα).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα