Η Εθνική μπάσκετ νίκησε πάλι την Τουρκία και έβαλε

Διπλό στην Πόλη!

Τη δεύτερή της νίκη επί της Τουρκίας πανηγύρισε η Εθνική για το σημαντικό διπλό (67-76) στην Πόλη για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ! Κορυφαίοι οι Αγραβάνης και Παπαγιάννης, καθοριστικοί οι Σλούκας και Μωραΐτης και Παπανικολάου για την «επίσημη αγαπημένη»…

Μετά το αρχικό γρήγορο προβάδισμα των Τούρκων η Ελλάδα ισορρόπησε, βρήκε λύσεις, αλλά στα τέλη της πρώτης περιόδου τα 4 επιθετικά ριμπάουντ κόστιζαν στην Εθνική. Υπό το βλέμμα του παλιού ΝΒΑερ Τούρκογλου (πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας) και απέναντι σε εχθρικό κοινό, η Ελλάδα προσπαθούσε να κλείσει τους διαδρόμους, κυρίως σε Λάρκιν και Μαχμούτογλου. Με τρίποντο του Κουζέλογλου και περίσσεια ενέργεια η «γαλανόλευκη» έκλεισε ιδανικά την πρώτη περίοδο. Το +2 ωστόσο έγινε -5 για την Εθνική, απόρροια των λαθών και της έλλειψης συγκέντρωσης, με τον διάσημο άσο της ποδοσφαιρικής Μπεσίκτας, Πιάνιτς, να είναι μεταξύ των θεατών στο Σινάν Ερντέμ.

Πατώντας δυναμικά στο παρκέ, η «γαλανόλευκη» βρέθηκε στο +5 (με Παπαγιάννη, Παπανικολάου και Αγραβάνη). Ο Μωραΐτης έδινε πνοή στην Εθνική, ακολούθησε το +16, με τον Σλούκα να παίρνει μπρος, σε κρίσιμο σημείο και τους Τούρκους να μην το πιστεύουν. Με τα λάθη της Εθνικής αναθάρρησαν οι Τούρκοι, πλησιάζοντας στο -2 με 14-0 σερί. Οι Παπανικολάου και Αγραβάνης διαμόρφωσαν το +7, δίνοντας ανάσα στην Ελλάδα στο 37′.

O Aγραβάνης σημείωσε το 62-70 και με κομβικές βολές από τους Σλούκα και Παπαγιάννη. Ουσιαστικά γράφτηκε ο επίλογος, με τους Ζήση και Ντικούδη να σπεύδουν να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές. Η Γεωργία εξάλλου του κόουτς Ζούρου επικράτησε με 79-65 (επίσης για προκριματικά του Μουντομπάσκετ) της Βόρειας Μακεδονίας. Για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ η Ελβετία του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου κέρδισε με 80-61 την Αυστρία.

Δεκάλεπτα: 15-17, 33-36, 46-62, 67-76.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ορχούν Ενέ): Μπίρσεν 12 (1), Γκεγίκ, Λάρκιν 16 (2), Μαχμούτογλου 15 (5), Σαβάς 6, Γκαζί, Αλταλί 4, Καμπάτσα 2, Οζντεμίρογλου, Τουντσέρ 10 (2), Ουλουμπάι 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Αγραβάνης 22 (4 τρ., 11 ριμπ.), Λαρεντζάκης, Μωραΐτης 10 (3), Παπαγιάννης 21, Παπανικολάου 8 (2), Γκίκας, Γόντικας, Καλαϊτζάκης 3 (1), Κουζέλογλου 3 (1), Μουράτος, Σλούκας 9 (2).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα