Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το χωμάτινο Masters του Μόντε Κάρλο

Υπερασπίστηκε τον τίτλο του! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε σε straight sets τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, στον τελικό του Μόντε Κάρλο, και κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το χωμάτινο Masters!

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε του 22χρονου Ισπανού (Νο 46) με 6-3, 7-6(3) σε 96 λεπτά και κατέκτησε τον όγδοο τίτλο της καριέρας του! Το χώμα είναι η επιφάνειά του και φαίνεται ότι θα το δείξει με εντυπωσιακό τρόπο και τη φετινή σεζόν. Ο 23χρονος τενίστας έφτασε σε ένα από τα πιο βαριά του τρόπαια, ανεβαίνοντας στο Νο 2 της φετινής βαθμολογίας (Race), πίσω μόνο από τον Ράφα Ναδάλ. Έχει, μάλιστα, τώρα δύο νίκες παραπάνω από τον Ισπανό θρύλο τη φετινή σεζόν και βρίσκεται στην κορυφή με 22!

Γενικά, ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά για τον Στεφ και το… κερασάκι ήρθε με την επιβλητική νίκη σε βάρος του τενίστα που είχε κόψει τον δρόμο του Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ανεβάζει ταχύτητα

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Νταβίντοβιτς φρόντισε να… ξυπνήσει τον Στεφ με το μπρέικ που σημείωσε στο 3ο γκέιμ. Ο Νο 5 τενίστας στον κόσμο βρήκε την άμεση απάντηση και από εκείνο το σημείο άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα. Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο σερβίς του, πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να «γράψει» το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους!

Μπήκε, λοιπόν, με φόρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο ο νεαρός Ισπανός κατάφερε με τη βοήθεια της εξέδρας να «γυρίσει» το σετ και να προηγηθεί με 2-3. Ο Στεφ, ωστόσο, συνέχισε να πιέζει και με το νέο μπρέικ πήγε στο 4-4. Ολα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς πέρασε μπροστά με 6-2 και, εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του, έκλεισε θριαμβευτικά τον αγώνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα