Με τρίποντο στην εκπνοή από την Εφές ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το όνειρο…

Τον «σκότωσε» ο Μίτσιτς! Παρά τη συγκλονιστική προσπάθεια, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 74-77 από την Εφές, που κέρδισε τον συναρπαστικό ημιτελικό του final-4 της Ευρωλίγκας χάρη σε τρίποντο του Μίτσιτς με τη λήξη του αγώνα.

Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Με κινητήριο μοχλό τον Ουόκαπ και τον Φαλ να κυριαρχεί στις ρακέτες, ο Ολυμπιακός κρατούσε από νωρίς σε απόσταση (14-7) την Εφές. Η άμυνα του Παπανικολάου ανάγκαζε σε λάθος επιθέσεις τους Τούρκους και οι Πειραιώτες κρατούσαν τα ηνία έως το 18′, όταν η Εφές έφτασε στο υπέρ της 14-18, με σερί 0-11 και κύριους εκφραστές τούς Λάρκιν και Μίτσιτς. Στο φινάλε της περιόδου ο Παπανικολάου κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό (21-18).

Ο Μπράιαντ ήταν το νέο «πρόβλημα» που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος κρατούσε το προβάδισμα (29-24 στο 13′). Ο Μάρτιν «ντύθηκε» Φαλ, δίνοντας λύσεις στον Ολυμπιακό, που εκμεταλλευόταν τη νευρικότητα του Μίτσιτς. Με τον Σίμον απόντα και τον Μπομπουά φανερά ανέτοιμο, η Εφές δυσκολευόταν να βρει απαντήσεις απέναντι στον αποφασισμένο Ολυμπιακό. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι ισορροπίας ως το τέλος του ημιχρόνου (43-42).

Για τον Ολυμπιακό ήταν κομβικό να δει τους Σλούκα, Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ σε πιο… υψηλή ταχύτητα. Αντίθετα, η Εφές έφτασε στο +11 (48-59) στο 27′, δημιουργώντας νέα κατάσταση στο ματς. Κρυφός άσος για τους Τούρκους στην άμυνα ήταν ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνστον, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει διά χειρός Ντόρσεϊ (63-66 στο 30′). Ο ομογενής άσος ωστόσο αστόχησε σε κρίσιμες βολές (όπως και σε κομβικό τρίποντο), ο Βεζένκοφ δεν ήταν στη βραδιά του και η Εφές διατηρούνταν λίγο πριν από το τέλος σε θέση ισχύος, παρά την εκατέρωθεν αστοχία. Κακές επιλογές και λάθη συνέθεσαν το σκηνικό στο φινάλε, με τον Μίτσιτς να κρίνει τη μονομαχία. Παρόντες, μεταξύ άλλων, στο ματς ήταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς και ο Ντέιβιντ Ρίβερς.

Διαιτητές: Ρίζικ, Λάτισεβς, Βίλιους.

Δεκάλεπτα: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ντόρσεϊ 11 (2), Λαρεντζάκης, Φαλ 7, Σλούκας 11 (1), Μάρτιν 11, Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 10 (2), ΜακΚίσικ 12.

ΕΦΕΣ (Εργκίν Αταμάν): Λάρκιν 21 (4), Μπομπουά, Σίνγκλετον 5 (1), Μπράιαντ 16 (4), Μοερμάν, Πλάις 8, Μίτσιτς 15 (4), Αντερσον, Ντάνστον 12 (1).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα