«Πτήση» τίτλου από την ΑΕΚ που νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

«Πτήση» τίτλου για την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη! Η «Ενωση» νίκησε με 3-1 στο επεισοδιακό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό και συνεχίζει χέρι χέρι με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Ο Ζοσέ Ανιγκό προτίμησε τον Σισέ για παρτενέρ του Μπα στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας και τρία «δεκάρια» (Βαλμπουενά, Φορτούνης, Μπιέλ) πίσω από τον προωθημένο Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά ο Ματίας Αλμέιδα τοποθέτησε τον Πινέδα στον άξονα, τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον στις πτέρυγες και τον Τσούμπερ στο πλευρό του Λιβάι Γκαρσία.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο. Με εξαιρετική κυκλοφορία και ασφυκτική πίεση πήραν προβάδισμα νωρίς (7′) με τον Γκατσίνοβιτς, ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Τσούμπερ, αφιερώνοντας το γκολ στον τραυματία Αραούχο.

Στη συνέχεια είχαν σημαντικές ευκαιρίες (21′ Πινέδα, 27′ Τσούμπερ, 28′ Μουκουντί) για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Η ομάδα του Πειραιά προσπάθησε να ανεβάσει στροφές μετά το μισάωρο, όμως ήταν ακίνδυνη επιθετικά, με τη μοναδική τελική προσπάθεια εκτός στόχου στο 39′.

Η είσοδος των Μασούρα και Βρουσάι στο δεύτερο ημίχρονο (51′) άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 54′, με κεφαλιά του συνήθους υπόπτου Μπακαμπού έπειτα από ασίστ του νεοεισελθόντα Μασούρα. Το ματς έπειτα πήρε… φωτιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση. Η πλάστιγγα έγειρε προς τα δεξιά, με τον Λιβάι Γκαρσία να αξιοποιεί το πέναλτι που υπέδειξε ο Μάσα για μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Βίντα κάνοντας το 2-1 στο 82′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μάνταλος στο 90’+1′ κι… έπειτα επικράτησε χάος.

Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ροντινέι (84′ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51′ Βρουσάι), Φορτούνης (84′ Κασάμι), Βαλμπουενά (51′ Μασούρας), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Γιόνσον), Πινέδα (89′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (84′ Φερνάντες), Ελίασον (70′ Αμραμπατ), Τσούμπερ (84′ Μάνταλος), Γκαρσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα