Καλοπέραση στον ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η Ελλάδα ήταν να δαπανηθούν χρήματα για τονώσει ο πρωθυπουργός τη φαντασιακή εικόνα που έχει πλάσει για τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, όποια επαναστατικότητα διέθετε συνετρίβη στο δωμάτιο της 17ωρης διαπραγμάτευσης με την Α. Μέρκελ, μετατρέποντας το ηχηρό «όχι» των Ελλήνων σ’ ένα λυγρό «ναι» και τις υποσχέσεις για απαλλαγή από τα Μνημόνια στην υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου της Αριστεράς.

Από εκεί και πέρα, η Ιστορία ακολούθησε την πεπατημένη: περισσότερη φτώχεια, απογοήτευση των πολιτών και πρωτογενές πλεόνασμα οργής. Ο κ. Τσίπρας, ενώ η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, αποφάσισε να επιλέξει το περιττό αντί του αναγκαίου. Δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό για να πάει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στην κηδεία του δικτάτορα της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Ως ήταν αναμενόμενο, το πολυέξοδο και αχρείαστο ταξίδι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τα έξοδα ήταν εξωφρενικά και το κέρδος για την πατρίδα μας μηδενικό. Οπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», το κυβερνητικό επιτελείο, με μια ανακοίνωση «που λες και απευθυνόταν σε ιθαγενείς και όχι σε πολίτες δημοκρατικής χώρας, επιχείρησε να πείσει (ποιον, άραγε;) ότι δαπανήθηκαν μόλις 22.900 ευρώ (16.700 ευρώ σε καύσιμα και 6.200 ευρώ στη διαμονή του πληρώματος), κόντρα σε κάθε λογική».

Η εφημερίδα μας απέδειξε το ψευδές των κυβερνητικών ισχυρισμών δημοσιοποιώντας «το σχετικό ΦΕΚ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 2.808 της 5ης Νοεμβρίου 2013), που αναφέρεται στο προβλεπόμενο κόστος καυσίμων ανά ώρα του περίφημου πρωθυπουργικού Gulfstream. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα οποία ακριβώς επειδή δημοσιεύονται στο επίσημο φύλλο της κυβέρνησης δεν μπορεί να αμφισβητηθούν, μόλις μία ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού αεροπλάνου κοστίζει 5.537 ευρώ σε καύσιμα. Αυτό σημαίνει ότι για το 13ωρο ταξίδι από την Αθήνα στην Αβάνα ξοδεύτηκαν (τουλάχιστον) 71.981 ευρώ! Αν προσθέσουμε άλλα τόσα χρήματα για την επιστροφή, τότε το κόστος -μόνο σε καύσιμα- εκτινάσσεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 143.962 ευρώ».

Οι κυβερνητικοί καλοπερνούν και παραθερίζουν, όταν ο λαός εξαθλιώνεται από τη φτώχεια και την ανεργία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα