Gay Pride: Παρέλαση και από την κυβέρνηση

Yπουργοί, στελέχη και 29 ξένες πρεσβείες έδωσαν δυναμικό «παρών»

Υπουργοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι πάσχοντες από αφωνία για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι Ελληνες διπλωμάτες άλλων χωρών, ακόμη και αστυνομικοί(;), παρέλασαν το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο του Gay Pride!

Σε μια εκδήλωση που κινήθηκε στα όρια του κιτς, με κάθε καρυδιάς καρύδι να διαφημίζει τη διαφορετικότητά του και με ημίγυμνους διαδηλωτές που φωτογραφίζονταν με φόντο το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ώρα που η ελληνική κοινωνία ήταν σοκαρισμένη από την τραγωδία στο Μενίδι, επιβεβαιώθηκε ότι οι διοργανωτές της φιέστας είναι ξένοι με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με πανό

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος «παρήλασε» κρατώντας το πανό της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής και του Κοινοβουλίου χαιρέτισε η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να στηρίξει το Athens Pride. «Ανοιχτά, δυνατά, περήφανα. Απέναντι στις προκαταλήψεις, στα στερεότυπα και στον συντηρητισμό» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ακόμα, μήνυμα στήριξης έστειλε μέσω twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το Athens Pride στήριξαν η Περιφέρεια Αττικής, όπως και ο Δήμος Αθηναίων. Μπορεί ο Γιώργος Καμίνης να μην παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ωστόσο οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά, Λευτέρης Παπαγιαννάκης και Μαρία Στρατηγάκη έσπευσαν να δηλώσουν ότι «ο δήμος στηρίζει τις δράσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος».

Στο μεταξύ, ούτε μία ούτε δύο, αλλά συνολικά 29 πρεσβείες ξένων χωρών έστειλαν διπλωμάτες τους στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας και της Χιλής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα