Ο Ακης άρχισε πόλεμο κατά Σημίτη και Γιώργου

Σε πινγκ πονγκ επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων επιδίδονται ΠΑΣΟΚ και Ακης Τσοχατζόπουλος, λίγες μόνο ημέρες πριν από το κλείσιμο της προκαταρκτικής για τα υποβρύχια, με τον πρώην υπουργό να ζητάει να κλητευθούν στην επιτροπή Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, και το ΠΑΣΟΚ…έντρομο να κουκουλώνει το θέμα εν τη γενέσει του και να διασώζει Σημίτη-Παπανδρέου χωρίς να ενημερώσει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Μία μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου περίπου 300.000 ευρώ χαμηλότερα από την αντικειμενική του αξία, χθες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε τη δική του ρελάνς. Θέλοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο και εντυπώσεις εν όψει της προγραμματισμένης για την Τρίτη κατάθεσής του, ο κ. Τσοχατζόπουλος έβαλε στο κάδρο τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, όπως τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου.

Ετσι, χθες το πρωί έφτασε στον πρόεδρο της επιτροπής Μ. Μπόλαρη αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζήτησε να κλητευθούν για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-2000 οπότε και υπεγράφησαν οι επίμαχες συμβάσεις των υποβρυχίων. Επιθυμώντας να δείξει ότι δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη των συμβάσεων, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται ονομαστικά στα πρόσωπα που ζητά να κλητευθούν, τα οποία είναι οι Κ. Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος και Αθ. Τζογάνης (τ. Α/ΓΕΕΘΑ).

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ φανέρωσε πανικό. Χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα, η κυβερνητική πλειοψηφία πήγε στους δημοσιογράφους γνωστοποιώντας ότι το αίτημα δεν γίνεται αποδεκτό, υιοθετώντας λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Σκοπός φυσικά ήταν το θέμα να κλείσει εν τη γενέσει του και τα ονόματα των νυν και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ να μην «παίζουν» ως υποψήφιοι μάρτυρες μέχρι την Τρίτη οπότε και θα συνεδρίαζε η επιτροπή. «Η εντολή που έλαβε η επιτροπή δεν ήταν να ερευνήσει εάν οι συμβάσεις ήταν νόμιμες ή όχι, αλλά αν πίσω από κάθε σύμβαση υπάρχει δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ήταν η εξήγηση κύκλων του ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους, μεταφέροντας την άποψη του Μ. Μπόλαρη.

Οι αυθαίρετες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, που κατά τη Νέα Δημοκρατία θύμισαν την αυτοκρατορική στάση του Σήφη Βαλυράκη στην εξεταστική για τη Siemens, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., η οποία -μέσω κύκλων και αυτή- απάντησε: «Η πλάκα κομμένη. Δεν έχουμε ιδέα ούτε για την επιστολή του κ. Τσοχατζόπουλου ούτε για την απάντηση της επιτροπής. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν κ. Μπόλαρη να ομιλεί εξ ονόματος όλων και να ανακοινώνει αποφάσεις χωρίς να μας έχουν ενημερώσει. Πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση της επιτροπής και να ληφθεί απόφαση». Η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα στάθηκε στο ότι αν και από την έναρξη των εργασιών της επιτροπής η Ν.Δ. ζήτησε τα πρακτικά των επίμαχων συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ, ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ψήφισε αλλά και τι ειπώθηκε, τα πρακτικά -μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της επιτροπής- ακόμα δεν έχουν φτάσει στη Βουλή.

Με το ΠΑΣΟΚ πάντως να επιδιώκει να κλείσει άμεσα την επιτροπή, το πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί στην ώρα του, δηλαδή γύρω στις 6 Ιουνίου. Για την Τρίτη έχει κλητευθεί να καταθέσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Εχει ωστόσο το δικαίωμα να ζητήσει 48ωρη προθεσμία και η κατάθεσή του να αναβληθεί για την Πέμπτη. Κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό μετά το χθεσινό αίτημα της πλευράς Τσοχατζόπουλου να της δοθούν όλα τα πρακτικά της επιτροπής και τα έγγραφα της δικογραφίας για να ενημερωθεί.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα