Τραγούδησαν και κατά της λιτότητας!

«Επίθεση» αγάπης από 15.000 θεατές. Τόσοι ήταν περίπου εκείνοι που την περασμένη Δευτέρα βρέθηκαν στο Αλσος Περιστερίου, στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από την Ενωση Ελλήνων Τραγουδιστών και τον Δήμο Περιστερίου για την ενίσχυση των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου της περιοχής. Από νωρίς το απόγευμα, έξω από το άλσος είχαν «στηθεί» ειδικά κοντέινερ και φορτηγά του δήμου για να παραλαμβάνουν τις προσφορές των θεατών, δηλαδή τα τρόφιμα μακράς διάρκειας που απαιτούνταν να φέρει κανείς μαζί του, αντί για το αντίτιμο εισιτηρίου.

Μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι του Περιστερίου αλλά και πολίτες από κάθε γωνιά της Αθήνας βρέθηκαν στο άλσος, κρατώντας ανά χείρας σακούλες με ρύζι, μακαρόνια αλλά και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Οπως τόνισε και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης, στόχος τους ήταν «να μην υπάρξει ούτε ένας Περιστεριώτης χωρίς φαγητό σε αυτή τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης».

Την ημέρα της συναυλίας, μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν ότι τα ράφια στα μαγαζιά της γύρω περιοχής άδειασαν από νωρίς το μεσημέρι λόγω της έντονης κινητοποίησης του κόσμου.

Μέσα και έξω από το άλσος, μάλιστα, είχαν τοποθετηθεί μεγάλες οθόνες, ώστε και εκείνοι που δεν κατάφεραν να διασχίσουν το κατώφλι της εισόδου να μπορέσουν να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Και πραγματικά ήταν πολλοί εκείνοι που έδωσαν το «παρών» στη μεγαλύτερη συναυλία αλληλεγγύης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Οι Αγάθωνας, Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Διονύσης Τσακνής, Μπάμπης Τσέρτος, Χρήστος Τσιαμούλης αλλά και ο Λάκης Χαλκιάς μοιράστηκαν τη σκηνή και τραγούδησαν τις γνωστές επιτυχίες τους. Ολοι τους συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ενώ την παρουσίαση της βραδιάς είχε αναλάβει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Καλώς ήλθατε στη γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης, και στην εποχή της αλήθειας» φώναξε η Γλυκερία, αμέσως μόλις βγήκε στη σκηνή του κατάμεστου από κόσμο Αλσους Περιστερίου, ενώ ο Μπάμπης Τσέρτος ευχήθηκε η κρίση να μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του δήμου, μάλιστα, η ολοκλήρωση της καταγραφής των τροφίμων είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στήριξη

Συναυλία αλληλεγγύης θα δώσει όμως και ο Γιάννης Πλούταρχος στις 13 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής θα εμφανιστεί αφιλοκερδώς για τη συγκέντρωση τροφίμων και την υποστήριξη 600 και πλέον οικογενειών της πόλης που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου. Εισιτήριο για τη βραδιά δεν υπάρχει αλλά μόνο προσκλήσεις, τις οποίες εξασφαλίζει κανείς αν φέρει τρία διαφορετικά τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη). Η συλλογή των τροφίμων και η ανταλλαγή τους με προσκλήσεις θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27/5 στα δημαρχεία Νίκαιας (Παναγή Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8).

Και ο Γιάννης Κότσιρας, όμως, τραγουδάει για καλό σκοπό. Ο αγαπημένος τραγουδιστής στις 10 Ιουλίου θα δώσει μια συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο για τους σκοπούς της ΑΚΤ-ΕΙΝ, της κοινωνικής συνεταιριστικής, μη κερδοσκοπικής επιχείρησης, που στόχο έχει την προώθηση και την ένταξη στην οικονομική ζωή ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

Ολα τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στην ΑΚΤ-ΕΙΝ.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα