«Θέατρο από Μέρκελ για την ανεργία στο Νότο!»

Πολλοί ήταν εκείνοι που άσκησαν δριμεία κριτική στη διάσκεψη για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που διοργάνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Μεταξύ αυτών που κατηγόρησαν τη Γερμανίδα καγκελάριο για αυτήν την κίνηση ήταν ακόμη και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα «Tageszeitung», για παράδειγμα, σημείωσε ότι χρειάζεται πολύ θράσος για να σκηνοθετεί κανείς -όπως η Ανγκελα Μέρκελ- τη συμπόνια του για τους πολλούς νέους ανέργους. Γιατί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, εν τέλει η Ανγκελα Μέρκελ συγκαταλέγεται σε εκείνους που προωθούν αυτήν την πολιτική της αυστηρής λιτότητας και των δραστικών περικοπών, που είναι ο βασικός λόγος για την αυξανόμενη ανεργία στην Ευρώπη. Το δίδαγμα του χθεσινού προεκλογικού «σόου», όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα είναι το εξής: «Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταψηφιστεί η Ανγκελα Μέρκελ και η πολιτική της. Αυτό θα ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη νεολαία της Ευρώπης».

Για ένα βήμα που έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού έκανε λόγο η «Mittelbayerische Zeitung», η οποία σημείωνε: «Δεν είναι οι τράπεζες, αλλά κυρίως οι άνθρωποι που έχουν συστημική σημασία. Οταν όμως σχεδόν 6.000.000 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι πρέπει να βιώσουν την πικρή εμπειρία ότι μετά το σχολείο δεν είναι πλέον χρήσιμοι, αυτό είναι ένα καταστροφικό μήνυμα. Δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε έτσι». Για «σύνοδο των τύψεων» και «λάθος θέμα σε λάθος τόπο» έκανε λόγο η εφημερίδα «Die Zeit», ενώ η «Bild» διερωτήθηκε αν η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φλυαρίες.

Για «σόου της Μέρκελ» έκανε λόγο η «Frankfurter Rundschau» σχολιάζοντας: «Εάν (η γερμανική κυβέρνηση) ήθελε να καταπολεμήσει με σοβαρότητα το σκάνδαλο της μαζικής ανεργίας στην Ευρώπη, θα έπρεπε να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική της για το ευρώ. Θα έπρεπε να σταματήσει να ανοίγει τρύπες σε όλη την Ευρώπη, τις οποίες κλείνει στη συνέχεια με συνήθως συμβολικές δράσεις. Το ότι πολλοί νέοι είναι άνεργοι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία ή την Ισπανία σχετίζεται και με τις λανθασμένες αποφάσεις στις εκάστοτε χώρες, τον νεποτισμό και τη διαφθορά. Πάνω από όλα όμως, είναι η άμεση συνέπεια μιας οικονομικής και πολιτικής πορείας, την οποία επέβαλε η Γερμανία, εν μέσω κρίσης, στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα