Ξαναφόρεσαν «βραχιόλια» στη Νότα Γαβαλά

Μια ολόκληρη… ομάδα ποδοσφαίρου συνέλαβε μέσα σε ένα 48ωρο η Ελληνική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο. Συνολικά οι συλλήψεις είναι 11, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει εκείνη της Νότας Γαβαλά, αδελφής του γνωστού επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, αλλά και ενός αρχιτέκτονα, ο οποίος οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό-μαμούθ των 72.917.004,99 ευρώ!

Η κυρία Γαβαλά συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.561.559,87 ευρώ. Αρχικά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου της ασκήθηκε δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί, ζήτησε και πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν μερικές ημέρες η Νότα Γαβαλά και ο αδελφός της αποφυλακίστηκαν με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο καταδίκασε με αναστολή τον Λάκη Γαβαλά σε επτά χρόνια κάθειρξη και την αδελφή του σε έξι χρόνια για χρέη της εταιρίας LAK προς το ελληνικό Δημόσιο, ύψους περίπου 17.000.000 ευρώ. Για την υπόθεση αυτή τα δύο αδέλφια έμειναν στη φυλακή για περίπου 15 μήνες.

Επιπλέον, ανάμεσα στις συνολικά 11 συλλήψεις είναι και αυτή ενός 62χρονου αρχιτέκτονα, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν, τον Φεβρουάριο του 2012, για χρέη στο Δημόσιο. Τότε είχε προχωρήσει σε διακανονισμό των χρεών του, αλλά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ουδέποτε πλήρωσε έστω και μία από τις δόσεις! Αυτήν τη φορά του πέρασαν χειροπέδες για χρέη-μαμούθ ύψους 72.917.004,99 ευρώ, τα οποία έχουν προκύψει από το αρχικό χρέος σε συνδυασμό με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα