Παράταση στα ελληνικά σχολεία Γερμανίας

Παράταση ζωής ενός έτους παίρνουν τα ελληνόγλωσσα σχολεία της Γερμανίας, τα οποία επρόκειτο να βάλουν λουκέτο σταδιακά από το επόμενο σχολικό έτος. Σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, τα ελληνικά λύκεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα λειτουργήσουν κανονικά το διδακτικό έτος 2013-2014, καθώς μετατίθεται για το 2014-2015 η σταδιακή κατάργησή τους.

Η απόφαση για κατάργηση ελήφθη αρχικά επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου, με τους γονείς και τους μαθητές των ελληνόγλωσσων σχολείων να αντιδρούν εντόνως.

Οπως είχαν επισημάνει τότε, η ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα λύκεια της ομογένειας είναι μεγαλύτερη από ποτέ, δεδομένου ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων στη Γερμανία.

Πάντως, ήδη από την προηγούμενη χρονιά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε προαναγγείλει νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας συνολικά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Αν και το σχετικό νομοσχέδιο επρόκειτο να ανακοινωθεί ως το καλοκαίρι, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού εκκρεμούν άλλα νομοσχέδια.

Θετικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των διδακτικών κενών στα σχολεία της ομογένειας. Μετά τις επίμονες προσπάθειες των γονέων, το υπουργείο είχε απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα προβεί σε συμπληρωματικές κινήσεις για να στελεχωθούν πλήρως τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα