«Ναι» από Τσίπρα και για τις ιδιωτικοποιήσεις (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη τόνισε ότι «δεν είναι ιδεολογικά μας εμμονή. Η μεγάλη μας διαφορά με τους δανειστές είναι ότι εκείνοι τις θέλουν για εξοικονόμηση χρημάτων για το χρέος».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν πουλάς σε καλή τιμή, όχι όταν οι τιμές έχουν πέσει τόσο χαμηλά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «Οι δανειστές επιμένουν γιατί με αυτόν τον τρόπο τους βγαίνει η ανάλυση για το χρέος.Αν είναι να αξιοποιήσουμε δημόσια περιουσία για να βγούμε από την κρίση ας το κάνουμε».

«Παρότι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι μία από τις υποχωρήσεις μας, αλλά όχι να μπουν τα χρήματα σε βαρέλι χωρίς πάτο, να επενδύονται στην πραγματική οικονομία, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε σε:

Ακίνητα ελληνικού δημοσίου
ΔΕΣΦΑ
Διαδικασία πώλησης SOCAR με βάση τους κανόνες ευρωπαϊκού ανταγωνισμού
Αστέρας που έχει κολλήσει στο ΣτΕ
Υπογράμμισε, πάντως, ότι υπάρχουν και δύο θέματα στα οποία η κυβέρνηση ζητάει επαναδιαπραγμάτευση, στα αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα