Δικηγόρος παιδοκτόνου: «Δεν μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα κελί ο πελάτης μου»

«Σε κάκιστη κι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχολογία» βρίσκεται ο Στάνισλαβ (Σάββας) Μπαργκαρντζίεφ, ο δολοφόνος της μικρής Αννυ, που από το απόγευμα της Τετάρτης κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας, όπως υποστήριξε, μιλώντας στο protothema.gr, ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Χρυσικάκης.

«Η ψυχολογία του είναι άσχημη. Πέρασε από πολύωρη ανάκριση κι έχει υποστεί δημόσια κατακραυγή. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει κι ο φόβος του λιντσαρίσματος», δήλωσε ακόμη ο κ. Χρυσικάκης.

«Από την ενημέρωση που έχω, έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για την ασφάλειά του. Έχω λάβει διαβεβαιώσεις κι από τον διευθυντή των φυλακών Κέρκυρας. Εκεί οι αρχές ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την ιδιαιτερότητα κράτησης ενός τέτοιου προσώπου. Δε μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα κελί. Έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους κρατουμένους», σημείωσε, παράλληλα, προσθέτοντας πως «οδηγήθηκε στη φυλακή υπό ένα καθεστώς κατακραυγής, απειλών και ύβρεων».

Ο κ. Χρυσικάκης, επίσης, σημείωσε πως στο τηλεφώνημα που είχε χθες με τον 27χρονο εκείνος δεν παραπονέθηκε για τίποτε σχετικά με την κράτησή του στις φυλακές ή αναφορικά με απειλές από συγκρατούμενούς του, ενώ δε ρώτησε τίποτε για τη μητέρα της Άννυ. Ήταν και είναι ψυχολογικά ένα ράκος, όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

«Εχω ανάγκη ως συνήγορος υπεράσπισης περισσότερο χρόνο, για να εξεταστούν όλα τα στοιχεία. Είναι μία υπόθεση που φρονώ ότι θα είναι στις προτεραιότητες των εισαγγελικών αρχών να οριστεί σύντομα δικάσιμος. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας μάρτυρας εκτός Ελλάδος (σ.σ.: ο Βούλγαρος φίλος του Σάββα, που κατέθεσε όσα γνώριζε στις αρχές) και την απολογία της μητέρας που προφυλακίστηκε. Εύχομαι να μην κλείσει η διαδικασία με συνοπτικό τρόπο», δήλωσε, ακόμη, στο protothema.gr ο κ. Χρυσικάκης.

Σημειώνεται πως ο Στάνισλαβ (Σάββας) Μπαργκαρντζίεφ κρατείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα εντός κι εκτός του κελιού του. Όπως δήλωσαν στο protothema.gr κύκλοι των φυλακών Κέρκυρας, ο παιδοκτόνος μέχρι τώρα έχει βγει μόνο μία φορά από το κελί του, για να μιλήσει με τον δικηγόρο του.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τονισθεί πως με βάση πηγές από τις φυλακές της Κέρκυρας, ο παιδοκτόνος είναι ήρεμος και δεν έχει χύσει ούτε ένα δάκρυ για το μικρό αγγελούδι που βασάνισε μέχρι θανάτου. Δείχνει αμετανόητος και δεν είχε κανένα ξέσπασμα μέχρι τώρα. Μάλιστα, σε συνομιλία του με φρουρούς -παρόλο που έχει ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του- αρνήθηκε ότι σκότωσε και τεμάχισε το ίδιο του το παιδί και στη συνέχεια για να κρύψει τα ίχνη έβρασε με ρύζι τα κομμάτια και τα σκόρπισε σε κάδους στο κέντρο της Αθήνας. Ισχυρίστηκε, δε, ότι δεν ήταν εκείνος που σκότωσε την τετράχρονη Άννυ, αλλά ένας φίλος του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές Κέρκυρας ο 27χρονος παιδοκτόνος διαμένει στο κελί του Μανώλη Δουρή. Ο δολοφόνος της μικρής Άννυ, πάντως, αναμένεται να παραμείνει στην απομόνωση για μερικές ακόμη ημέρες, καθώς αναζητείται τρόπος να βγαίνει από το κελί του, χωρίς να διακινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Η πιο πιθανή λύση είναι ο 27χρονος Βούλγαρος να μην προαυλίζεται μαζί με τους υπολοίπους, αλλά μόνος του τις ώρες που οι άλλοι κρατούμενοι θα βρίσκονται στα κελιά τους.
πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα