Γεφύρι της Αρτας η δίκη της Χρ. Αυγής

Νέα διακοπή για τις 12 Μαΐου! Ανοικτή η «αποχώρηση» από τον Κορυδαλλό

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ούτε χθες, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», με 69 κατηγορουμένους να έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο. Αντίθετα, η δίκη διεκόπη εκ νέου, για τις 12 Μαΐου. Ο λόγος ήταν ότι ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο Ιωάννης – Βασίλειος Κομιανός, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο δικηγόρος του παραιτήθηκε και ζήτησε τον διορισμό νέου.

Ζήτησαν χρόνο

Επιπλέον, οι αυτεπαγγέλτως διορισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου Νικόλαου Παπαβασιλείου ζήτησαν χρόνο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να διαβάσουν τη δικογραφία, προειδοποιώντας ότι πιθανότατα ούτε την ερχόμενη Τρίτη -όταν θα συνεχιστεί η δίκη- θα έχουν προλάβει να ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι απόντες από την ακροαματική διαδικασία, όπως και την πρώτη ημέρα της δίκης, ήταν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος. Παρόντες ήταν μόνο ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας (ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του).

Ωστόσο, χθες τέθηκε και το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας. Τόσο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής όσο και αυτοί της υπεράσπισης τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής του τόπου διεξαγωγής της δίκης, ενώ παρέμβαση στη διαδικασία έκανε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. «Σήμερα ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, κυρία πρόεδρε. Τα σχολεία είναι κλειστά. Αν δεν υπάρξει αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης, 400 παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πάνε να δώσουν εξετάσεις στη Νίκαια και στο Κερατσίνι» τόνισε.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε οι συνεδριάσεις να γίνονται ακόμα και Σάββατο (!), ενώ η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε ότι «το ζήτημα της αίθουσας είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας» του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αργότερα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο διευκρίνισε ότι είναι ζήτημα του δικαστηρίου να αιτηθεί αλλαγή αίθουσας και μετά θα επιληφθεί η πολιτική ηγεσία.

Τον έδειραν επειδή φορούσε μαύρα

Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχτηκε χθες το πρωί ένας νεαρός κοντά στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο 27χρονος κατευθυνόταν σε γυμναστήριο της περιοχής, όταν άρχισαν να τον χτυπούν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι, όπως ανέφερε, τον θεώρησαν υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της μαύρης μπλούζας που φορούσε. Ο νεαρός άνδρας, που τραυματίστηκε ελαφρά, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στην οδό Σολωμού, όπου βρίσκονταν άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι από νωρίς στην περιοχή είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Μάγδα Φύσσα:«Θέλω να δώ τον Ρουπακιά!»

«Θέλω να τον δω!» Με εμφανή τη συναισθηματική φόρτισή της, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της, Παναγιώτη, έδωσαν και χθες το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία, προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω», αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά. Ενας από τους συνηγόρους την πλησίασε, λέγοντάς της «σε παρακαλώ». «Πώς θα γίνει;» του απάντησε συγκινημένη. «Θέλω να τον δω». Οταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας: «Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω». Την ίδια στιγμή, η αδελφή του Παύλου Φύσσα, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης, ένιωσε έντονη δυσφορία.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα