ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα,οι προετοιμασίες του Παυλόπουλου για τη συνάντηση με τον Γιοακίμ Γκάουκ, το θράσος χιλίων καρδιναλίων του διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Γεωργίου,  ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που κάνει την τιμή στη «δημοκρατία» να είναι τακτικός αναγνώστης κ.α.

Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (φωτό αριστερά) στη Γερμανία μέσα στο καλοκαίρι, μετά την απεμπλοκή που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και τη διαφαινόμενη συμφωνία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός του κύριος Γιοακίμ Γκάουκ (φωτό δεξιά) και η ημερομηνία της επίσκεψης θα οριστεί διά της διπλωματικής οδού.

Η επίσκεψη «κλείδωσε» μετά το άνοιγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο περιοδικό «Spiegel», η οποία, άλλωστε, λειτούργησε ως εμβρυουλκός εξελίξεων στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Αν και ο Σόιμπλε αντέδρασε στην προοπτική της καταβολής, εντούτοις έγκυροι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο κύριος Παυλόπουλος υπέδειξε με τον τρόπο του δύο δρόμους στη γερμανική κυβέρνηση: την επίλυση τη διαφοράς είτε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είτε με τη σύσταση ενός ταμείου, λύση η οποία φαίνεται ότι είναι περισσότερο αποδεκτή από τους Γερμανούς.

Θράσος χιλίων καρδιναλίων πρέπει να έχει αυτός ο διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Γεωργίου. Παρέκαμψε τον προϊστάμενό του υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη -ο οποίος, άλλωστε, είναι ωσεί παρών υπουργός- και έστειλε, μου λένε, απευθείας επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του πει τι; Οτι, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Eurostat, κάνει καλά τη δουλειά του. Και όλα αυτά πότε; Τη στιγμή που είναι υπόδικος για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, η κύρια ανάκριση περατώθηκε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο. Ωραία αντίληψη για τους θεσμούς! Επιστολή στον ρυθμιστή του πολιτεύματος τη στιγμή που έχεις εκκρεμή υπόθεση στη Δικαιοσύνη! Και αν είχαμε μία αμφιβολία για τις «μαϊμουδιές»…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή, όπως μαθαίνω, και έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβη κ. Γεννηματά να την επιστρέψει στον αποστολέα της ως απαράδεκτη.

Μένω λίγο στα δικαστικά για έναν λόγο: Χθες κατέστη σαφές γιατί η κυρία Χριστίνα Σακελλαρίου δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως αρχικά επιθυμούσε ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και κάποιοι άλλοι. Σκέφτεστε να είχε οριστεί και να γινόταν γνωστό ότι παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος; Μετά την εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως επικεφαλής του ΤΧΣ.

Tακτικός αναγνώστης της «δημοκρατίας» αλλά και του Τύπου γενικότερα είναι ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Ράπανος. Χθες εντόπισε ένα λάθος στο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη για τα εξοπλιστικά και επικοινώνησε με τη στήλη για να το επισημάνει. Η Ελλάδα «ξοδεύει» το 6,3% των κρατικών δαπανών σε ετήσια βάση για την αποπληρωμή του χρέους και όχι το 6,3% του ΑΕΠ, όπως από παραδρομή αναφέρθηκε. Η στήλη θεωρεί τιμή της να έχει αναγνώστη έναν ακαδημαϊκό του διαμετρήματος Ράπανου και με χαρά επανορθώνει. Είναι, άλλωστε, από τους λίγους πραγματικούς αντιστασιακούς.

«Δεν υπάρχει άμεσο θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ.» δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με απόφαση του προέδρου της, κατόπιν εισηγήσεως στενού συνεργάτη του. Να τον χαίρεστε, κύριε Σαμαρά! Με γεια.

Λύεται το μυστήριο γιατί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (φωτό αριστερά) υφυπουργό Δικαιοσύνης. Ο πρώτος λόγος είναι για να αποκτήσει η κυβέρνηση πραγματικό υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς ο καθηγητής Νίκος Παρασκευόπουλος είναι περισσότερο υπουργός κουκουλοφόρων και τρομοκρατίας. Ο δεύτερος είναι ότι ο αδέκαστος Παπαγγελόπουλος έχει άριστη σχέση με τον υπουργό κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη (φωτό δεξιά) από την κοινή θητεία τους στα εισαγγελικά έδρανα.

Γρήγορα θα τρέξουν οι εργασίες της επιτροπής για το χρέος, που συνέστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Φαίνεται ότι τα ευρήματα θα αξιοποιηθούν για την τελική ρύθμιση που ετοιμάζουν οι Γερμανοί.

Το λέει ο Ευάγγελος Αντώναρος: «Με τη συμφωνία που θα υπογραφεί με τους δανειστές, θα φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε». Το βρίσκω λίαν εύστοχο.

Κ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα