Νέες αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν διάφορους στόχους στην επαρχία Σαάντα της Υεμένης αργά το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα αφότου εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει το Ριάντ στους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία. Οι επιδρομές στοχοθέτησαν κέντρα διοίκησης των Χούτι και του ηγέτη τους Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι σε διάφορες περιοχές στη Σαάντα, όπως μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση Αλ Ιχμπαρίγια.

Η βορειοδυτική επαρχία αποτελεί προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν. Ανάμεσα στις τοποθεσίες οι οποίες επλήγησαν ήταν κέντρα επικοινωνιών και αποθήκες όπλων, σύμφωνα με το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν απευθύνει νωρίτερα προειδοποίηση προς όλους τους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία Σαάντα ως τη δύση του ηλίου, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσουν σε σκληρά αντίποινα εναντίον των Χούτι διότι βομβάρδισαν σαουδαραβικές πόλεις κοντά στα σύνορα των δύο κρατών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα