Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, όπου τίθενται επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα ανοιχτά μέτωπα στις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Τέσσερις είναι βασικές εκκρεμότητες για τις οποίες τις τελευταίες μέρες η πίεση από την απέναντι πλευρά έχει αυξηθεί: τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, η φορολογία (πόσο θα είναι το ύψος του ενιαίου ΦΠΑ που προωθείται) και το πρωτογενές πλεόνασμα (οι θεσμοί ζητούν 2% για το 2016, ενώ η κυβέρνηση 1,5%) .

Επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η λύση να δοθεί σε πολιτικό επίπεδο, όπως άλλωστε διαμήνυσε και από τη Βουλή την Παρασκευή, καθώς τεχνικά περαιτέρω ουσιώδης σύγκλιση φαντάζει δύσκολη. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του αναζητώντας τον επιθυμητό κοινό τόπο συνεννόησης. Η επικοινωνία αυτή αναμένεται να κορυφωθεί κατά το επόμενο τριήμερο, το οποίο θεωρείται καθοριστικό για τις εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα